Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λευκάδας «ΤΑΟΛ» Θωμάς Κατοπώδης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Κώστα Καζαντζίδη στον Prisma 91,6.

Ο κ Κατωπόδης περιέγραψε ως ιδιαίτερα δύσκολη την κατάσταση που επικρατεί στην Ένωση και σημειώσε ότι γίνεται μια προσπάθεια να ρυθμιστούν κάποιες εκρεμμότητες. «Ήταν λάθος από τις προηγούμενες διοικήσεις που δεν κλέισανε κάποια θέμτα με την Αγροτική Τράπεζα, δεν είχαμε πληρώσει ένα μεγάλο δάνειο από το 2011 και τώρα είμαστε σε συμφωνία, την προηγούμενη εβδομάδα ήμασταν στην  Αθήνα, προκειμένου να  ρυθμίσουμε και να βάλουμε μια αρχή στα οικονομικά, να ξέρουμε τι πληρώνουμε»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών αναφέρθηκε αναλυτικά στις δραστηριότητες της ένωσης, σημείωσε ότι το super market πάει καλά, ωστόσο ανέφερε ότι λόγω των δυσκολιών που έχουν οι αγρότες και της έλλειψης ρευστότητας, υπάρχει προβληματισμός για το πρατήριο γενικών εφοδίων, και η διοίκηση προσπαθεί να βρει τρόπους ενίσχυσής του.

Ο κ Κατωπόδης ανέφερε και στην επένδυση που έγινε στο ελαιουργείο προκειμένου να πάρει την άδεια και να λειτουργήσει, και όταν θα έρθει ένας αναπτυξιακός νόμος να μπορεί να μπει και να διεκδικήσει.

Σχετικά με το κάστρο ο πρόεδρος της ένωσης ανέφερε είχε βγει μια δημοπρασία μέχρι 31/12. Ήρθε μια πρόταση από μια εταιρία πάνω σε παλιά της πρόταση που είχε απορριφθεί από τη Γενική Συνέλευση οπότε δεν υφίσταται αφού δεν είναι σύμφωνη με τους όρους της διακήρυξης και τώρα γίνεται μια προσπάθεια να βελτιωθούν οι όροι της διακήρυξης προκειμένου να γίνει πιο εύκολο να βρεθεί επενδυτής.

Σε σχέση με το ξενοδοχείο και τη διοίκηση Λιβιτσάνου, ο κ Κατωπόδης διατηρώντας αποστάσεις  ανέφερε ότι  «η γενική συνέλευση όρισε να κάνουμε κάποιες δικαστικές διαμάχες για το Ioniοn Star, αυτό θα κάνουμε, η Γ.Σ. όρισε να ψάξουμε για 10 χρόνια τι γίνεται στα βιβλία μας και να τα στείλουμε στο υπουργείο και αυτό κάνουμε» και συνέχισε «Η Γ.Σ. πήρε απόφαση να ασκήσει αγωγή κατά του κ Λιβιτσάνου και του Δ.Σ. και Ε.Σ. για τις ζημιές που υπέστη ο συνεταιρισμός».