Η Αναστασία Στραγαλινού στον Prisma 91,6 για τον καθαρισμό 14 χλμ στο επαρχιακό δίκτυο Καρυάς-Λευκάδας

Στα πλαίσια του Let’s Do it Greece, η Εθελοντική Ομάδα Καρυάς, διοργανώνοντας εθελοντικό καθαρισμό του επαρχιακού οδικού δικτύου Καρυάς – Λευκάδας μήκους δεκατεσσάρων (14) χιλιομέτρων.

Με σημείο εκκίνησης την κεντρική πλατεία Καρυάς, κατευθυνόμενοι προς την πόλη της Λευκάδας μέσω Σφακιωτών, τερματίζουμε στη διασταύρωση Καρυάς- Νυδριού, καθαρίζοντας το επαρχιακό δίκτυο από πάσης φύσεως απορρίμματα που για χρόνια ρυπαίνουν το περιβάλλον, δημιουργώντας διάσπαρτες εστίες μόλυνσης σχεδόν σε όλο το μήκος της διαδρομής. Επιπλέον θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός και εξωραϊσμός του περιβάλλοντος χώρου του μνημείου εξέγερσης των χωρικών στη θέση ¨Μπόζα¨.

Η εκπρόσωπος της ομάδας Αναστασία Στραγαλινού έκανε λόγο για έναν άθλο, αν καταφέρουν να καθαρίσουν όλη αυτή την απόσταση, ωστόσο όποιος την διανύει καθημερινά έχει απηυδήσει από την εικόνα που παρουσιάζει ο δρόμος, αλλά και η γενικότερη εικόνα του νησιού όσον αφορά τα σκουπίδια.

Η ίδια είπε ότι αυτή η κίνηση εμπεριέχει και το συμβολισμό, όλοι οι πολίτες του νησιού, ανεξάρτητα που μένουν, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας να καθαρίσουμε το νησί, καθώς όλοι θέλουμε το μέρος που ζούμε να είναι καθαρό, καθώς και έτοιμο για να υποδεχτεί μεγάλο μέρος τουριστών το καλοκαίρι.