Κάλεσμα σε συλλαλητήριο από τους Συλλόγους Εργαζομένων Νοσοκομείων Λευκάδας – Πρέβεζας

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΣΗ !!!    ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ !!!

ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ

ΜΕ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ!

 

Η αλλαγή του υγειονομικού χάρτη της χώρας και του μετασχηματισμού του ΕΣΥ στα πλαίσια του συστήματος που αντιμετωπίζει την υγεία ως εμπόρευμα και όχι ως ανάγκη του λαού σε παροχές  πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης της υγείας του, έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, πριν την κρίση και υλοποιείται ταχύτατα με τα μνημόνια μέσα στην κρίση, από όλες τις κυβερνήσεις και σε όλες της χώρες της Ε.Ε, είτε έχουν μνημόνια είτε όχι.

Ξεκίνησε από τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  και από  την πρωτοβάθμια υγεία, με το κλείσιμο και την υποβάθμιση εκατοντάδων Κέντρων Υγείας, ΠΕΔΥ και αγροτικών ιατρείων, αλλά και νοσοκομείων και  με την περικοπή χιλιάδων οργανικών θέσεων το 2012, τσακίζοντας τα δικαιώματα υγειονομικών, ασθενών και λαού.

Η σημερινή κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζοντας την ίδια πολιτική, ψήφισε την απαράδεκτη μεταρρύθμιση της ψυχικής υγείας που μέσω της ΑΕΜΥ Α.Ε και  με το πρόσχημα της αποασυλοποίησης  οδηγεί τους  ψυχικά πάσχοντες στα νύχια των κλινικαρχών του χώρου, των ΜΚΟ και της τοπικής Διοίκησης.

Ετοιμάζει νέους οργανισμούς στα νοσοκομεία που ανοίγουν το δρόμο για νέες παραχωρήσεις νοσοκομειακών υπηρεσιών, Διοικητικών- Τεχνικών   στους ιδιώτες αλλά και συγχωνεύσεις- διασυνδέσεις  νοσοκομείων. Δεν είναι τυχαίο ότι η συζήτηση για τη συγχώνευση υπηρεσιών και τμημάτων των νοσοκομείων Πρέβεζας-Λευκάδας έχει ανοίξει για τα καλά από τους θεσμικούς-τοπικούς παράγοντες, κυβερνητικούς και μη. Στόχος είναι να εγκλωβιστούν, να αποπροσανατολιστούν  και να διασπαστούν  οι εργαζόμενοι  των  δύο νοσοκομείων  και οι   κάτοικοι  των δύο περιοχών ώστε να υλοποιηθούν   με τις λιγότερες  λαϊκές αντιδράσεις τα σχέδια τους.

Στις αναδιαρθρώσεις αυτές  η κυβέρνηση βρίσκει σύμμαχο  τη μείζονα αντιπολίτευση και σε τοπικό επίπεδο, όπου με τεχνική πόλωση και αντιπαράθεση αποπροσανατολισμού, αποκρύβουν το ουσιώδες που και οι δύο συμφωνούν. Για ποιο λόγο και με ποιο σκοπό γίνονται αυτές οι αναδιαρθρώσεις!

Αποκρύβουν το γεγονός της εμπορευματοποίησης του συστήματος υγείας και  ότι προκείμενου να εξασφαλιστούν χρήματα για επενδύσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών με φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις, κτλ απαιτείται περαιτέρω περιορισμός των κρατικών δαπανών στην υγεία και με συγχωνεύσεις νοσοκομειακών μονάδων που τόσο είναι απαραίτητες  για την παροχή υγειονομικής περίθαλψης του λαού.

Μια ματιά στο πρόσφατο παρελθόν και τις τραγικές συνέπειες για τους πάσχοντες και τους υγειονομικούς που είχε το κλείσιμο των δώδεκα νοσοκομείων στη χώρα και το κλείσιμο και η υπολειτουργία  εκατοντάδων πρωτοβάθμιων δομών υγείας αλλά και οι επιπτώσεις στους ασθενείς και υγειονομικούς της διασύνδεσης και διοικητικής ενοποίησης νοσοκομείων όπως πχ Μεσολογγίου – Αγρινίου πρέπει να  ΜΗΝ ΕΦΥΣΥΧΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ!!

Το δημόσιο σύστημα υγείας μετασχηματίζεται σε ένα εχθρικό εμπορευματοποιημένο  επιχειρηματικό περιβάλλον  για υγειονομικούς και πάσχοντες όπου οι   δημόσιες μονάδες Υγείας θα  λειτουργούν με ελάχιστη κρατική χρηματοδότηση και έσοδα από την πώληση των υπηρεσιών τους στους ασθενείς – πελάτες, στον ΕΟΠΥΥ κλπ. Όπως το νοσοκομείο της Σαντορίνης, το πρότυπο της  “(ψευτο)αριστερής επιχειρηματικότητας”.

Έτσι θα λειτουργήσει και το νέο νοσοκομείο της Λευκάδας και η επέκταση της ΑΕΜΥ Α.Ε και στο τομέα της ψυχικής υγείας επιβεβαιώνει ότι το πουλόβερ έχει αρχίσει να ξηλώνετε.

Μόνο εμπόδιο στα σχέδια τους μπορεί να βάλει ο οργανωμένος λαός και ένα ενωτικό ταξικό   κίνημα  υγειονομικών, λαού, ασθενών σε κατεύθυνση σύγκρουσης με τον πραγματικό αντίπαλο που είναι η Ε.Ε,  οι μεγαλοεπιχειρηματίες  και οι κυβερνήσεις που τους στηρίζουν.

 

Κανείς    ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ   κανένα   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ   κανείς   ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΣ  ή  ΛΕΥΚΑΔΙΤΗΣ  ΔΕΝ  ΜΠΟΡΕΙ  ΝΑ  ΠΑΛΕΨΕΙ  ΜΟΝΟΣ  ΤΟΥ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΠΡΕΒΕΖΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

28 ΜΑΡΤΗ 7:00 μμ στη Κεντρική Αγορά – Θεοφάνειος

Για ΜΙΑ άλλη ΥΓΕΙΑ  που να εξυπηρετεί τις σύγχρονες ΑΝΑΓΚΕΣ του λαού και ΟΧΙ τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών!

 

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ