Ομόφωνα εκλέχθηκε το Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου

Το νέο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, από αριστερά οι κ.κ. Στασινόπουλος, Μωραΐτης και Μπιάγκης

Πραγματοποιήθηκαν οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη Προεδρείου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, το βράδυ της Κυριακής 12 Μαρτίου 2017.

Ακολούθησαν οι διαδικασίες, όπως αυτές προβλέπονται από τη νομοθεσία και στη συνέχεια η πλειοψηφούσα παράταξη πρότεινε εκ νέου για τη θέση του Προέδρου τον κ. Χρήστο Μωραϊτη, ενώ από τις παρατάξεις της μειοψηφίας προτάθηκαν για τη θέση του αντιπροέδρου ο κ. Γιώργος Στασινόπουλος (από την παράταξη «Νέα Ιόνιος Πολιτεία») και για τη θέση του Γραμματέα ο κ. Δημήτρης Μπιάγκης (από την παράταξη «Μεγάλο Ιόνιο»).

Την πρόθεσή τους να ανανεώσουν την ψήφο εμπιστοσύνης στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστο Μωραΐτη εξέφρασαν οι επικεφαλής των παρατάξεων κ.κ. Σπύρου, Τσιλιμιδός και Σαλβάνος. «Υπήρξε εύστροφος, δεν πρόβαλε τον εαυτό του αλλά έδινε χρόνο στους περιφερειακούς συμβούλους και τον ξαναψηφίζουμε» δήλωσε ο κ. Τσιλιμιδός. «Εκτιμούμε τη συνεισφορά του και θα εκφραστούμε θετικά, ξεπερνώντας την ένταση των προηγούμενων ημερών», δήλωσε ο κ. Σπύρου. «Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης για να συνεχίσει το επιτυχημένο έργο του» δήλωσε ο κ. Σαλβάνος.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος δήλωσε ότι και η πλειοψηφούσα παράταξη ανταποκρινόμενη στο πνεύμα συνεννόησης και γόνιμης, από κοινού, συνεργασίας θα συμμετέχει στην προσπάθεια ομοθυμίας και θα στηρίξει τόσο τον κ. Στασινόπουλο για τη θέση του Αντιπροέδρου όσο και τον κ. Μπιάγκη για τη θέση του Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Και οι τρεις υποψήφιοι συγκέντρωσαν την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων, αποδεικνύοντας έτσι την ομόφωνη βούληση του Σώματος, παρά τις πολιτικές διαφορές, να υπάρξει πνεύμα ομοθυμίας για την λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο κ. Μωραΐτης ευχαρίστησε το Σώμα για την εμπιστοσύνη και δήλωσε ότι θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για να ανταποκριθεί στη μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνει, ενώ στο ίδιο πνεύμα ευχαρίστησαν το Σώμα τόσο ο νέος Αντιπρόεδρος όσο και ο νέος Γραμματέας.

Ακολούθησε η εκλογή μελών της Οικονομικής Επιτροπής για την οποία προτάθηκαν 4 μέλη από την πλειοψηφούσα παράταξη με τους αναπληρωματικούς τους και 2 μέλη από τις παρατάξεις της μειοψηφίας με τους αναπληρωματικούς τους.

Από την ψηφοφορία αναδείχθηκαν από την πλειοψηφούσα παράταξη τακτικά μέλη οι:

Δ. Μπάστας, Ν. Βαλλιανάτος, Στ. Γρηγόρης και Σπ. Αγγουράκη.

Και αναπληρωματικά μέλη οι:

Σ. Πεφάνη, Λ. Κατωπόδη, Σπ. Δραζίνος και Θ. Καμπίτσης.

Από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης εκλέγονται οι:

Γ. Τσιλιμιδός, Σωτ. Κουρής

Και αναπληρωματικά μέλη οι:

Αν. Σαλβάνος και Θ. Βερύκιος.

Εκλέχθηκαν όλοι ενώ πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής είναι, εκ του νόμου, ο Περιφερειάρχης ή ο Αντιπεριφερειάρχης που ορίζεται από τον Περιφερειάρχη.