Η πληροφορία της εβδομάδας από την Equal Society

Στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων προς διεθνείς αγορές στοχεύει το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ».

Το πρόγραμμα αφορά σε επιχειρήσεις όλης της χώρας που δραστηριοποιούνται στους εξής εννέα στρατηγικούς τομείς προτεραιότητας: υλικά-κατασκευές, τουρισμός, πολιτισμός και δημιουργικές βιομηχανίες, αγροδιατροφή και βιομηχανία τροφίμων, περιβάλλον και βιώσιμη ανάπτυξη, υγεία και φάρμακα, μεταφορές και εφοδιαστική αλυσίδα, ενέργεια, τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών και αναδυόμενες τεχνολογίες.

Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά (στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων) τις αιτήσεις από 23 Μαρτίου έως 17 Μαΐου. Το ποσοστό της επιχορήγησης προσδιορίζεται ανάλογα με το είδος της επιλέξιμης δραστηριότητας, το μέγεθος της επιχείρησης, το ενισχυόμενο έργο κ.λπ.

Οι Αιτήσεις Χρηματοδότησης υποβάλλονται από τους δυνητικούς Δικαιούχους υποχρεωτικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) www.ependyseis.gr/mis κάνοντας χρήση του τυποποιημένου στο ΠΣΚΕ Εντύπου Υποβολής Αίτησης Χρηματοδότησης