Με τον Γ.Γ. του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Taleb Rifai συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος

Στην Ελλάδα βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Taleb Rifai που ήταν κεντρικός ομιλητής στην ημερίδα που διοργάνωσε στις 2 Μαρτίου 2017, το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ με θέμα: “Ελλάδα προορισμός 365 ημέρες – ο ρόλος της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης”.

Στην ημερίδα συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Τουριστικής Προβολής Ιονίων Νήσων Σπύρος Γαλιατσάτος, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον κ. Rifai για τον τουρισμό στα Ιόνια Νησιά. Οι δύο άντρες γνωρίζονται από 15ετίας, όταν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ήταν αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Κατά τη συνομιλία τους στο πλαίσιο της ημερίδας του Υπουργείου Τουρισμού, ο κ. Rifai είπε στον κ. Γαλιατσάτο ότι παρακολουθεί στενά τις επιδόσεις της ΠΙΝ στον τουρισμό και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι τα Ιόνια Νησιά αποτελούν επενδυτικό παράδεισο για επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού (ξενοδοχεία, μαρίνες κλπ). Τέλος στην πρόσκληση που του απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, ο κ. Rifai υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί στο εγγύς μέλλον τα Ιόνια Νησιά.

Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά παρουσίασε την  τουριστική πολιτική του Υπουργείου για την παγκόσμια προώθηση και προβολή της Ελλάδας ως προορισμού 365 ημέρες το χρόνο και αναφέρθηκε εκτενώς στους άξονες της τουριστικής πολιτικής που έχουν αποδώσει για τον εμπλουτισμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, με έμφαση στην επιτυχημένη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, το άνοιγμα νέων αγορών, την ανάδειξη νέων ελληνικών προορισμών, την ανάπτυξη και προώθηση θεματικών τουριστικών προϊόντων και την προσέλκυση νέων επενδύσεων με επίκεντρο την ποιότητα.

Από την πλευρά του ο ΓΓ Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργος Τζιάλλας παρουσίασε την τουριστική πολιτική του Υπουργείου για την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, τις νέες επενδυτικές ευκαιρίες και το  πλαίσιο για την ενθάρρυνση νέων μεγάλων τουριστικών επενδύσεων για υψηλή ποιότητα, καθώς και τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την τουριστική ανάπτυξη.

Τέλος ο ΓΓ του ΕΟΤ  Δημήτρης Τρυφωνόπουλος αναφέρθηκε στις συνεχείς διεθνείς διακρίσεις του έργου προβολής του ΕΟΤ το 2016, τονίζοντας ότι με περιορισμένα- συγκριτικά με άλλες χώρες -κονδύλια, ο Οργανισμός σχεδίασε και υλοποίησε πρόγραμμα επικοινωνίας με εντυπωσιακά αποτελέσματα.