Την επαναφορά του μέτρου της απόσυρσης πρότεινε ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς στη Βουλή

Την επαναφορά του μέτρου της απόσυρσης των αυτοκινήτων πρότεινε ο βουλευτής Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας με θέμα «Ο ρόλος της Τεχνολογίας των οχημάτων στην Οδική Ασφάλεια».

Με αφορμή το θέμα της συνεδρίασης ο κ. Καββαδάς τόνισε ότι δεν έχει νόημα να συζητούμε για το ρόλο της τεχνολογίας στην οδική ασφάλεια, από τη στιγμή που ο μέσος έλληνας έχει στην κατοχή του αυτοκίνητα 15-20 ετών. Όπως εξήγησε, λόγω της οικονομικής κρίσης, μετά το 2010 είναι ελάχιστοι αυτοί που έχουν προχωρήσει σε αγορά, πόσο μάλλον σε αντικατάσταση αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι οδηγοί να μην απολαμβάνουν την οδηγική ασφάλεια που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες.

Στο πλαίσιο αυτό ο βουλευτής πρότεινε την επαναφορά του μέτρου της απόσυρσης των αυτοκινήτων προκειμένου να δοθούν κίνητρα στους ιδιοκτήτες να αντικαταστήσουν της παλαιάς τεχνολογίας οχήματα που πιθανόν έχουν στην κατοχή τους. Με τον τρόπο αυτό όπως τόνισε θα δοθεί η δυνατότητα στους οδηγούς απόκτησης σύγχρονων και ασφαλών αυτοκινήτων ενώ παράλληλα με το μέτρο της απόσυρσης θα τονωθεί και η αγορά των αυτοκινήτων που αποτελεί ένα ακόμα θύμα της κρίσης.

Ακολουθεί οπτικοακουστικό υλικό με την τοποθέτηση του κ. Καββαδά