Ανακοίνωση του Σωματείου Ο.Τ.Α. Λευκάδας σχετικά με την αξιολόγηση

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                        Λευκάδα 8/7/2017

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ                                                                        

ΝΟΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ                                                                                                                     Μέλος της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.                                                            

ΑΝΤ. ΤΖΕΒΕΛΕΚΗ ΚΑΙ ΥΠ. ΚΑΤΩΠΟΔΗ                   

ΚΤΗΡΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ-ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Τηλ – Fax 2645-3-60624

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι-σες

Χαιρετίζουμε όλους εσάς που σε ποσοστό 100%, (213 συνάδελφοι από 214) ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα του Δ.Σ. για να απέχετε από τη διαδικασία της συμπλήρωσης εντύπων για την αντιδραστική αξιολόγηση.

Όλο το προηγούμενο διάστημα δώσαμε μάχη στο να αναδείξουμε τους πραγματικούς σκοπούς που υπηρετεί η αξιολόγηση των Δημοσίων υπαλλήλων, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, ανακοινώσεις, συζητήσεις, καλώντας ταυτόχρονα στο να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην απεργία-Αποχή που είχε προκηρύξει τόσο η ΠΟΕ-ΟΤΑ όσο και η ΑΔΕΔΥ.

Η θέση και η στάση μας απέναντι στην αξιολόγηση έχει να κάνει με το περιεχόμενο και τους σκοπούς που αυτή υπηρετεί. Δεν είμαστε γενικά ενάντια στην αξιολόγηση, αλλά ενάντια στο συγκεκριμένο περιεχόμενο, στους σκοπούς και τις επιδιώξεις που προωθούνται μέσω της αξιολόγησης. Δεν έχει να κάνει με τη γνώση του αντικειμένου, το ενδιαφέρον και τη δημιουργικότητα, τις υπηρεσιακές σχέσεις, την αποτελεσματικότητα της εργασίας, αλλά ο νόμος για την αξιολόγηση είναι κομμάτι του γενικότερου αντιλαϊκού παζλ.

Έχει να κάνει: Με την αποτελεσματικότητα στην εργασία, αλλά με βάση τη λεγόμενη στοχοθεσία, που υπηρετεί αντιλαϊκούς σχεδιασμούς και στόχους. Συνδέεται, επίσης, άμεσα με τους νόμους για το μισθολόγιο, τον Υπαλληλικό Κώδικα κ.ά.  Ακόμα, απολύσεις θα προκύψουν από τον καθορισμό νέων οργανογραμμάτων (που είναι σε εξέλιξη και θα φέρουν συγχωνεύσεις, καταργήσεις υπηρεσιών) και από τις προωθούμενες αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο (εκχώρηση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα, ιδιωτικοποιήσεις, είσοδος και επέκταση των εργολάβων στις δημόσιες υπηρεσίες κ.ά.).

Η αξιολόγηση δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής, επαγγελματικής στήριξης των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε οι ίδιοι και οι κρατικές κοινωνικές υπηρεσίες να γίνουν καλύτερες, σύγχρονες, πιο ποιοτικές στην παροχή αναβαθμισμένων κοινωνικών υπηρεσιών για τα λαϊκά στρώματα. Δεν έχει ως σκοπό την ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών αναγκών, την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών ή την εξάλειψη των αιτιών που οδηγούν στην υποβάθμιση αυτών των υπηρεσιών.

 Ο κεντρικός σχεδιασμός της κυβέρνησης θέλει να διαλύσει τις υπηρεσίες των Δήμων, θέλει σκοπίμως να απολύσει κι άλλους ανθρώπους, ώστε να κάνουν τις δικές τους μπίζνες με επιχειρηματικούς ομίλους. Η εφαρμογή της αξιολόγησης συνδέεται με την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών, με την επιχειρηματική λειτουργία των Δήμων, με το ληστρικό ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας.

Όλοι αυτοί οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης, Ε.Ε., επιχειρηματικών ομίλων θα βρουν απέναντί τους τους εργαζόμενους.

Δεν σταματάμε εδώ. Συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα μας.

 

 

ΤΟ Δ.Σ.