Ημερίδα κατά της βίας από την Equal Society – «Λέμε ΟΧΙ στη βία και τον εκφοβισμό»

Η βία σε κάθε της μορφή είναι κατακριτέα. Κάθε της πτυχή μας πληγώνει και αφήνει χαρακιές στις ανθρώπινες ψυχές. Ενδοοικογενειακή, σχολική, σεξουαλική, ψυχολογική, διαδικτυακή, σηκώνουμε ψηλά το ανάστημά μας και φωνάζουμε όχι σε όλες τις μορφές βίας διεκδικώντας το δικαίωμα μιας κοινωνίας ίσων ευκαιριών και αμοιβαίου σεβασμού.

Το Κοινωνικό Συσσίτιο της Equal Society που λειτουργεί σε σύμπραξη με την Ιερά Μητρόπολις Λευκάδος και Ιθάκης και το Δήμο Λευκάδας αλλά και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Οργανισμού που λειτουργεί σε σύμπνοια με το Δήμο Λευκάδας,  με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα της Μη Βίας, πραγματοποιούν μια ξεχωριστή εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού του νησιού μας με θέμα «Λέμε ΟΧΙ στη βία και τον εκφοβισμό».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Οκτωβρίου στις 18.00 το απόγευμα στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Λευκάδας και αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να υπερτονίσουμε το μήνυμα της μη-βίας για την εξασφάλιση ενός πολιτισμού ειρήνης, ανεκτικότητας και κατανόησης.

Οι ενδιαφέρουσες θεματικές που πρόκειται να αναπτυχθούν από τους έμπειρους ομιλητές της εκδήλωσης αφορούν στην ενδοοικογενειακή βία, ένα διαχρονικό φαινόμενο που δεν διαλέγει κοινωνικές τάξεις ή εθνικότητα, στη σχολική βία – Bullying, ένα φαινόμενο που παρουσιάζει αυξανόμενες και πολυπαραμετρικές διαστάσεις και στο διαδικτυακό εκφοβισμό (Cyber-bullying) που αφορά στον εκφοβισμό, στην απειλή, στην ταπείνωση ή την παρενόχληση κυρίως παιδιών, προεφήβων και εφήβων, μέσω της χρήσης του διαδικτύου.

Η ημερίδα είναι ανοιχτή για το κοινό. Για να δηλώσουν συμμετοχή αλλά και για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο τηλέφωνο 26450-22578.

 

Πρόγραμμα

17.50 – 18.00 : Προσέλευση

18.00 – 18.15 : Χαιρετισμοί

18.15 – 18.20 : Παρουσίαση βίντεο : Ευαισθητοποίηση κατά της βίας

18.20 – 18.35 : «Ενδοοικογενειακή βία : Μορφές βίας στην Οικογένεια: Γιατί, Πότε και Πώς»

Σοφία Χόρτη, Κοινωνική Λειτουργός

18.35 – 18.50 : «Ο ρόλος της Αστυνομίας στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας»

Επαμεινώνδας Κατωπόδης , Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Λευκάδας

18.50 – 19.05 : «Η συμβολή της συνεργασίας της οικογένειας στην  πρόληψη και αντιμετώπιση του εκφοβισμού και της βίας στο σχολείο»

Ελευθερία Αραβανή,  Ψυχολόγος

19.05 – 19.20 : «Ενημέρωση γονέων και παιδιών για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο»

Βασιλική Κατωπόδη, Ψυχολόγος – Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Λευκάδας

19.20 – 19.50 : Ερωτήσεις & Συζήτηση

19.50 – 20.00 : Αποφώνηση ημερίδας