Ένα εξαιρετικά σημαντικό πρόβλημα έχει ανακύψει από τις αρχές του καλοκαιριού, όπως φαίνεται, στους χάρτες πλοήγησης της Google, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει επιλυθεί.

Ως κλειστή φαίνεται η επαρχιακή οδός που οδηγεί από την Πόλη προς την Ορεινή Λευκάδα από το σημείο της διασταύρωσης με την Ε.Ο. Λευκάδας – Νυδριού έως τη διασταύρωση που οδηγεί προς Απόλπαινα.

Εξαιτίας της λανθασμένης αυτής επισήμανσης, όπως γίνεται κατανοητό, οι οδηγίες πρόσβασης που προτείνει η δημοφιλής πλατφόρμα για τα χωριά της Ορεινής Λευκάδας παρουσιάζουν δρομολογήσεις από άλλες πιο πολύπλοκες διαδρομές.

Δεδομένης της ευρείας χρήσης του συστήματος χαρτών της Google από τους παραθεριστές, αλλά και όπως προκύπτει από τα λεγόμενα των επισκεπτών, πολλοί ήταν αυτοί που αποθαρρύνθηκαν φέτος το καλοκαίρι να επισκεφθούν κάποιο από τα χωριά της Ορεινής Λευκάδας λόγω του φαινομενικά κλειστού δρόμου.

Από την πλευρά των ιδιωτών και των επιχειρήσεων πραγματοποιούνται συνεχείς προσπάθειες να αποκατασταθεί η σήμανση του κλειστού δρόμου, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπήρξαν αποτελέσματα.

Οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι αρμόδιοι για θέματα του επαρχιακού οδικού δικτύου και του τουρισμού, οφείλουν να παρέμβουν άμεσα προκειμένου να διορθωθεί η λανθασμένη επισήμανση και να διασφαλιστεί, ότι τουλάχιστον για την ερχόμενη τουριστική περίοδο δεν θα υπάρχουν προβλήματα στην καθοδήγηση των επισκεπτών μέσω της πλατφόρμας.

Πρέπει να αναφερθεί, ότι και άλλα τμήματα του οδικού δικτύου της Λευκάδας φαίνονται κλειστά, όπως ο δρόμος που οδηγεί από το Φρύνι προς την Ι.Μ. Φανερωμένης.

Τέλος, δεν είναι σαφείς οι λόγοι για τους οποίους ο δρόμος επισημάνθηκε ως κλειστός, αλλά, με βάση το τρόπο λειτουργίας της εφαρμογής, ακόμη και η παρέμβαση απλώς ενός ατόμου μπορεί να οδηγήσει στο χαρακτηρισμό ενός ολόκληρου τμήματος του οδικού δικτύου ως προβληματικού. Ως εκ τούτου είναι μάλλον αναγκαίο να υπάρχει επαγρύπνηση από τις αρμόδιες αρχές, ώστε να μην δημιουργούνται αυτού του είδους τα προβλήματα.