Υπογράφηκε το Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ ΕΤΕΑΝ – ΕΟΑΕΝ, επισφραγίζοντας την πρωτοβουλία για στήριξη των νησιωτικών επιχειρήσεων

Μετά από την σημαντική επαφή στο Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουνίου με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Λευκάδας και του Προέδρου κ. Σκιαδαρέση, ως εκπρόσωπος του ΕΟΑΕΝ στην περιφέρεια μας,  ο φορέας ενημερώνει τα μέλη του ότι το Σάββατο 7 Οκτωβρίου στις Οινούσσες, υπεγράφη το Πρωτόκολλο συνεργασίας  μεταξύ του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) και του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ).
Η  ουσιαστική αυτή συνεργασία με το ΕΤΕΑΝ έχει άμεσο στόχο την εύρεση λύσεων για την ουσιαστική στήριξη της επιχειρηματικότητας στα νησιά.

Με το πρωτόκολλο αυτό συνεπάγονται 4 θετικές προοπτικές για τη νησιωτική επιχειρηματική κοινότητα:

Πρώτον, δίνεται τη δυνατότητα σε κάθε νησιωτικό επιμελητήριο-μέλος του ΕΟΑΕΝ να συστήσει τοπικό «σημείο επαφής ΕΤΕΑΝ» σε κάθε νησί, ανοίγοντας έτσι έμπρακτα το δρόμο στη μείωση της απομόνωσης που αισθάνονται  οι νησιωτικές επιχειρήσεις.

Δεύτερον, προβλέπει τη συνεργασία των δύο φορέων για τη δημιουργία ενός Ταμείου Νησιωτικής Επιχειρηματικότητας.

Τρίτον, προωθεί τη δημιουργία ενός Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης σε κάθε μία νησιωτική περιφέρεια.

Τέλος,  προβλέπει τη συνέργεια για τη θέσπιση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Νησιωτικής Συνοχής και Επιχειρηματικότητας(Insularity Cohesion & Entrepreneurship Fund).

Το Επιμελητηριο Λευκάδας θεωρεί πολύ σημαντικό βήμα για τη νησιωτική επιχειρηματική κοινότητα την συνεργασία αυτή και πιστεύει ότι θα υπάρξουν μεγάλες προοπτικές αξιοποίησης  στη στήριξη των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιφέρειας μας, καθώς και ευνοϊκές επιπτώσεις για τις νησιωτικές οικονομίες.

 Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σκιαδαρέσης Σωτήρης