Κάλεσμα στην Απεργία της 22ης Νοεμβρίου από το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Δήμου Λευκάδας

Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Λευκάδας

Ανακοίνωση

18/11/2017

Συνάδελφοι–σες:   Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2017 οι εργαζόμενοι στους δήμους απεργούμε.

Το προηγούμενο διάστημα, μέσα από τους αγώνες μας, είχαμε μια σημαντική κατάκτηση, την υπογραφή της Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σε κάποιες κατηγορίες των εργαζομένων στους δήμους. Όλοι και όλες στην απεργία για να επεκταθούν οι κατακτήσεις μας σε όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων. Το ζήτημα των ΒΑΕ είναι κρίσιμο, ο αγώνας πρέπει να δυναμώσει. Όλοι και όλες στην απεργία για να βροντοφωνάξουμε: Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία. Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το νομοσχέδιο που επιδιώκει να βάλει στο γύψο τα Συνδικάτα. Όλοι στον αγώνα, σε κάθε δήμο, σε κάθε γειτονιά, ενάντια στο πάγωμα των προσλήψεων, στην εντατικοποίηση της εργασίας, στην αύξηση των εργατικών ατυχημάτων, στις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, στην επέκταση των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, στην αντιδραστική αξιολόγηση στο Δημόσιο. Όλοι στον αγώνα για να μην περάσουν η καθαριότητα, η σίτιση και η φύλαξη στους ιδιώτες, για να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος συμβασιούχος, για νομοθετική ρύθμιση τώρα για τη μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου.

Απεργούμε & Απαιτούμε

  1. Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου – 14ου μισθού, υπογραφή νέας ΣΣΕ και για τους αορίστου χρόνου.
  2. Επέκταση των ΒΑΕ και του επιδόματος και σε άλλες κατηγορίες.
  3. Αναβάθμιση των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών, κατοχύρωση και επέκταση των εργασιακών δικαιωμάτων των βρεφονηπιοκόμων.
  4. Όλα τα παιδιά κάτω των 4 ετών σε δημόσιους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς χωρίς κουπόνια και voucher. Να ενταχθούν στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς τα 57.000 παιδιά που άφησαν απ’ έξω.
  5. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς.
  6. Να δοθεί τώρα λύση για τους εργαζόμενους από τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, να τελειώσει η ανασφάλεια και η ομηρία τους.
  7. Άμεση πληρωμή των συμβασιούχων στα νομικά πρόσωπα, καμία απόλυση, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  8. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

                                                                                                      

 

                                                   Το ΔΣ