Κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας στο συλλαλητήριο της 9ης Νοεμβρίου στον Άγιο Μηνά

            ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 

Ο    ΑΓΩΝΑΣ    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !!!

ΟΛΟΙ   &   ΟΛΕΣ   στο   ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ   την   ΠΕΜΠΤΗ   9   ΝΟΕΜΒΡΗ

και   Ώρα   700 μμ   στον   Αη- ΜΗΝΑ

Συνάδελφοι  υγειονομικοί, εργαζόμενοι

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά τις ‘‘αναπτυξιακές φιέστες’’ στα Γιάννενα για την περίφημη «δίκαιη ανάπτυξη», όπου επιχείρησε για μια ακόμη φορά, να εξαπατήσει  τους εργαζόμενους και να  τους εγκλωβίσει στους στόχους των μονοπωλιακών ομίλων, κοροϊδεύοντας τους  ότι «τάχα θα ωφεληθούν όλοι και μεγαλοεπιχειρηματίες και εργαζόμενοι», ετοιμάζεται σε συνεργασία με το εγχώριο και ξένο κεφάλαιο, την ΕΕ και το ΔΝΤ, ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΕΙ περαιτέρω τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τα λαϊκά στρώματα.

Σχεδιάζουν νέες μειώσεις στις συντάξεις, πετσόκομμα στα προνοιακά επιδόματα,  έχουν βάλει στο μάτι τα σπίτια της λαϊκής οικογένειας ξεκινώντας τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.  Στο στόχαστρο μπαίνει το δικαίωμα των εργαζομένων να αγωνίζονται μέσα από τα σωματεία τους   για την προάσπιση  των εργασιακών και των κοινωνικών δικαιωμάτων τους. Το δικαίωμα δηλαδή στην απεργία, που ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΕ με αγώνες και με   ΠΟΤΑΜΟΥΣ ΑΙΜΑΤΟΣ χιλιάδων εργαζομένων! Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουν να  πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους, οι εκμεταλλευτές του ιδρώτα των εργαζομένων, είναι να υπάρχει ‘‘σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς’’!   

Και πριν καλά-καλά ολοκληρωθούν τα παζάρια σφαγής των εργαζομένων μεταξύ κυβέρνησης, ΔΝΤ, ΕΕ, κεφαλαίου,  το στελεχιακό δυναμικό της, υλοποιώντας τις αντεργατικές αποφάσεις τους,   παρόλο που προέρχεται από τα σπλάχνα του λαού, «τυφλωμένο» από την υπεράσπιση της  ‘‘Αριστερής Κυβέρνησης’’, επιχειρεί στους χώρους δουλειάς  να στείλει σαφές μήνυμα στους εργαζόμενους:  Μήνυμα υποταγής, μήνυμα ανοχής των εργαζομένων  στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς στο νοσοκομείο και σε όλα τα νοσοκομεία.

Δεν  ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ  να τους ΚΑΝΟΥΜΕ τη  ΧΑΡΗ !!

  Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ να   ΔΟΘΕΙ με τη συμμετοχή μας ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ στους ΔΡΟΜΟΥΣ !

Χαρακτηριστικό παράδειγμα  ο νόμος για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων που στρέφεται  απέναντι και στους εργαζόμενους και στους ασθενείς, όπου κυβέρνηση και Διοικήσεις  λυσσάξανε να  την νομιμοποιήσουν στη συνείδηση των εργαζομένων, χρησιμοποιώντας  ακόμη και μεθόδους που θυμίζουν άλλες εποχές.

Την ίδια ώρα ΠΟΥ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ  τα νοσοκομεία ΚΑΙ ΤΟ νοσοκομείο Λευκάδας, με αποτέλεσμα να αναβάλλονται χειρουργεία, να μειώνονται  και να  ακυρώνονται  ραντεβού για εργαστηριακές εξετάσεις, υποβαθμίζοντας και οδηγώντας έτσι στο κλείσιμο τμήματα και κλινικές που  είναι αναγκαία για την παροχή  υπηρεσιών  υγείας στο λαό, η κυβέρνηση ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ βουτάει τα αποθεματικά των νοσοκομείων ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΠΕΣΚΕΣΙ στους δανειστές, τραπεζίτες, κεφαλαιούχους.

Την ίδια στιγμή που στα νοσοκομεία ΚΑΙ ΣΤΟ νοσοκομείο Λευκάδας, ο εφοδιασμός υγειονομικών υλικών γίνεται με το σταγονόμετρο και  οι  προϋπολογισμοί έχουν στεγνώσει. Την ίδια στιγμή που οι  ελλείψεις σε υγειονομικούς και λοιπό προσωπικό , όσο και να τις προσπαθούν να τις αποκρύψουν, είναι εμφανείς,  με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Παρασκευοσαββατοκύριακο, 4-5-6  Νοεμβρίου, όπου  στο νοσοκομείο δεν υπήρχε Γενικός Χειρουργός, η κυβέρνηση και η Ε.Ε προσφέρουν  τζάμπα, ζεστό κρατικό χρήμα στους μεγαλοεπιχειρηματίες για να επενδύσουν, πολλαπλασιάζοντας  με αυτό τον τρόπο τα κέρδη τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα  της  αφαίμαξης του λαού είναι  τα 747 εκ. ευρώ που κλέβουν κάθε χρόνο  , από τις συντάξεις των απόμαχων της δουλειάς με  την  αύξηση των εισφορών υπέρ υγείας και  που τα δίνουν  για να πληρωθούν οι πολυεθνικές του χώρου  της υγείας.

Την ίδια στιγμή  που αλλάζουν  ταχύτατα τις εργασιακές σχέσεις, που φτηναίνουν την τιμή  της εργατικής δύναμης , φτάνοντας στο  σημείο η κυβέρνηση  να πληρώνει   ελάχιστα από τον κρατικό προϋπολογισμό για την υγεία και  τα νοσοκομεία,  έχοντας ξεζουμίσει το λαό με υπέρογκους  φόρους, διατυμπανίζει ΜΕ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ   ότι έδωσε στους φονιάδες των λαών 2,4 δις για την  αναβάθμιση των αεροπλάνων  F16, για τα επιχειρησιακά σχέδια του ΝΑΤΟ.

Και αυτά έρχονται να προστεθούν στα 3,6 δις, το 2% του ΑΕΠ που κλέβουν από το φτωχοποιημένο   λαός μας κάθε χρόνο, για να βομβαρδίζουν   τους λαούς, να σπέρνουν τη φτώχια, την προσφυγιά και τη δυστυχία  δημιουργώντας έτσι νέες αγορές για τα κέρδη τους.  Από τη μια μεριά δίνονται   6 δις για τα πολεμοχαρή σχέδια του ΝΑΤΟ και από την άλλη μειώνουν περαιτέρω τον προϋπολογισμό για την υγεία, φτάνοντας να δίνουν κάτω από 1 δις φέτος χρηματοδότηση για όλα τα νοσοκομεία! Γιατί?

  ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΑΤΩΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ !

Συνάδελφοι υγειονομικοί, εργαζόμενοι

Στη περιοχή μας έχουν βγει τα μαχαίρια για τον έλεγχο των αγορών ενέργειας και   μεταφοράς εμπορευμάτων. Συγκρούονται τεράστια συμφέροντα μονοπωλιακών ομίλων που θέλουν να πάρουν μερίδιο από το πλιάτσικο του πλούτου της χώρας μας. Στο Ιόνιο μοιράζουν οικόπεδα πετρελαίου οι μονοπωλιακοί όμιλοι, με πρόσφατο γεγονός την παραχώρηση οικοπέδου από την κυβέρνηση σε Ιταλική, Γαλλική και Ελληνική εταιρεία. Ο λαός θα παρακολουθεί να βγαίνει ποτάμι πετρελαίου δίπλα του και  την ίδια στιγμή θα ξεπαγιάζει από το κρύο διότι δεν θα έχει την οικονομική δυνατότητα να το προμηθευτεί.             Οι σφοδροί ανταγωνισμοί τους και τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας   αυξάνουν δραματικά τον  κίνδυνο μόλυνσης του  περιβάλλοντος στη πιο σεισμογενή περιοχή της Ευρώπης.

Έγγραφα επιβεβαιώνουν την προετοιμασία της Νατοϊκής βάσης στον Άραξο να υποδεχτεί πυρηνικά όπλα. Από τη μια η κυβέρνηση καταδικάζει τον λαό στην πείνα, και από την άλλη βάζει πάνω απ’ το κεφάλι του μια ωρολογιακή –πυρηνική- βόμβα που περιμένει να εκραγεί!

Αν θέλουμε να έχουμε παρόν και  μέλλον, αν θέλουμε να έχουμε υγεία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια, δουλειά με δικαιώματα , ΖΩΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ, σε μια εποχή που η τεχνολογία και η επιστήμη είναι στο απόγειο της, αλλά οι ισχυροί μας οδηγούν αιώνες πίσω,

ΠΡΕΠΕΙ   να   ΔΡΑΣΟΥΜΕ.

Οφείλουμε   να   ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ   τον   ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ !

Το ΧΡΩΣΤΑΜΕ στις ΠΑΛΙΟΤΕΡΕΣ ΓΕΝΙΕΣ που ΜΑΤΩΣΑΝ για να έχουμε κάποια ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Το  ΧΡΩΣΤΑΜΕ στα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ που ΘΑ περάσουν ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ από ΕΜΑΣ!

                                                              ΤΟ Δ.Σ

Λευκάδα 7/11/2017