Ο Δήμος Λευκάδας για τα ακραία καιρικά φαινόμενα στη Βασιλική

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΑΝ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑ

  Τις πρώτες πρωινές ώρες της 17ης Νοεμβρίου, έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν την Βασιλική Λευκάδας.

Πολύ μεγάλες ποσότητες νερού δημιούργησαν πλημμυρικά φαινόμενα σε σημείο του χωριού, όπου πάντα παρουσιάζεται παρόμοιο πρόβλημα. Από το πρωί, συνεργεία του Δήμου Λευκάδας και συνεργαζόμενοι ιδιώτες με σκαπτικά μηχανήματα εργάζονται για την απορροή των υδάτινων όγκων.

Ο Δήμος Λευκάδας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η ΕΛ.ΑΣ., άριστα συνεργαζόμενοι, καταβάλουν συντονισμένες προσπάθειες με όλες τους τις δυνάμεις, ώστε να ανακουφιστεί η πληγείσα περιοχή και οι κάτοικοί της. Συνεχής είναι η παρουσία του τοπικού Αντιδημάρχου Κ. Χρήστου Κατηφόρη, που συντονίζει επιτόπου τις απαιτούμενες ενέργειες σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Κ. Κολυβά Κωνσταντίνο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προβαίνει σε απάντληση υδάτων από μικρό αριθμό κτηρίων κυρίως στη Βασιλική.

Τις προηγούμενες μέρες ο Δήμος Λευκάδας είχε προβεί στον καθαρισμό των φρεατίων της περιοχής, τα οποία λειτουργούν στο μέγιστο της απόδοσής τους, ενώ επίσης είχαν καθαριστεί οι χείμαρροι που και αυτοί έχουν κανονική απορροή.

Παρ’ όλα αυτά η μεγάλη ποσότητα νερού δημιούργησε πρόβληματα που εντάθηκαν με την παρουσία φερτών υλικών, τα οποία συνεχώς απομακρύνονται. Αυτή τη στιγμή τα νερά έχουν υποχωρήσει σε ποσοστό περί το 50%.

Με εντολή του Δημάρχου Κ. Δρακονταειδή, δεν λειτούργησαν σήμερα τα σχολεία της Βασιλικής (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο).

Καθαρίστηκαν καταπτώσεις διαφόρων μεγεθών στους επαρχιακούς δρόμους Κοντάραινας-Μαραντοχωρίου και Αγίου Πέτρου-Πόντης, ενώ σε διαδικασία καθαρισμού βρίσκεται κατάπτωση στο δρόμο Αγίου Πέτρου-Νικολή.

Επίσης έντονα πλημμυρικά φαινόμενα υπάρχουν και στον κάμπο της Βασιλικής.

Συνιστάται στους κατοίκους της περιοχής να λαμβάνουν υπόψιν τους τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας όπως αυτές έχουν δοθεί αρμοδίως και να ενημερώνουν τις αρχές για οποιοδήποτε πρόβλημα.

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ