Το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Λευκάδας στο πλευρό των μαθητών

Το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λευκάδας  εκφράζει τη συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα και τον αγώνα των μαθητών και παιδιών μας τόσο στη Λευκάδα όσο και  σε όλη την Ελλάδα.   Με τον αγώνα τους αυτό, διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους  στη μόρφωση, για  ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει , για πραγματική δημόσια και δωρεάν παιδεία. Αιτήματα που πρέπει να αφορούν όλους τους εργαζόμενους, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Τα προβλήματα και στην παιδεία, είναι αποτέλεσμα της βάρβαρης πολιτικής που ακολουθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και που είναι η συνέχεια των προηγούμενων με τις ευλογίες της Ε.Ε.

Πολιτικές, που έχουν ως στόχο το τσάκισμα των λαϊκών στρωμάτων, για να βγει το κεφάλαιο αλώβητο από την κρίση του. Με την υπερφολόγηση, το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, της  εργασιακές σχέσεις γαλέρας που εφαρμόζονται, την ανεργία μου μαστίζει κυρίως τους νέους,  το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας , με τη διάλυση της Υγείας, της παιδείας και πολλών άλλων βάζουν στο περιθώριο τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματα του λαού και κυρίως της νέας γενιάς που  αγωνιά για το μέλλων της.

Μέσα από τις κινητοποιήσεις και την οργανωμένη πάλη τους οι μαθητές, μας  δείχνουν το δρόμο.                                                                                           Τα αιτήματά τους είναι αιτήματα όλων μας.

Με αλληλεγγύη,  συντονισμό, μαζικότητα , και οργάνωση να διεκδικήσουμε το μέλλων που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας.

                                           Ο αγώνας είναι κοινός.

                                                      ΤΟ Δ.Σ.