Ημερίδα για τα οφέλη του εμβολιασμού από την Equal Society

Το κοινωνικό φαρμακείο της Equal Society σε συνεργασία με το νοσοκομείο Λευκάδας διοργανώνουν μια επίκαιρη όσο ποτέ ημερίδα με θέμα, «Η πραγματική αξία του εμβολιασμού ».

Πρέπει να εμβολιαζόμαστε; Ποια τα οφέλη; Ποια είναι εντέλει η σημασία των εμβολιασμών στην πρόληψη νοσημάτων; Ερωτήματα που έχουν τεθεί έντονα το τελευταίο διάστημα, θα απαντηθούν από διακεκριμένους επιστήμονες ιατρούς την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ του δήμου Λευκάδας στις 18:00 το απόγευμα.

Η εκδήλωση έχει ως στόχο την ανάδειξη της σημασίας του εμβολιασμού και την αποφυγή των επιδημιών που κάνουν την Δημόσια Υγεία περισσότερο εύθραυστη. Η πρόληψη της νοσηρότητας και θνητότητας από τα λοιμώδη νοσήματα με τους εμβολιασμούς υπήρξε ένα από τα σπουδαιότερα επίτευγμα του 20ου αιώνα.  Ωστόσο την τελευταία 10ετία παρατηρείται επίταση του αντιεμβολιαστικού κινήματος σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου. Για ποιο λόγο φτάσαμε σε αυτό το σημείο και πως προέκυψαν τα δεδομένα;

Απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα σχετικά με τη σημασία των εμβολιασμών θα δοθούν από την ειδική επιστημονική εκδήλωση που διοργανώνει η Equal Society την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ του δήμου Λευκάδας στις 18:00 το απόγευμα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης :

17.50 – 18.00 : Προσέλευση

18.00 – 18.15 : Χαιρετισμοί

18.20 – 18.35:«Ανάγκη εμβολιασμού παιδιών και γιατί »

Μοσχονά Διαμαντίνα , Επιμελήτρια Α΄ Παιδίατρος Γ.Ν. Λευκάδας.

18.40 – 18.55 : «Εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας»:

-πότε, πώς και γιατί-

Νικόλαος Τσαγκάς, Γυναικολόγος, Επιμελητής Β΄ Ιατρός Γ.Ν. Λευκάδας.

17.00– 19.15 : «Πνευμονιόκοκκος , Ιός της γρίπης»

Τσιουρή Κωνσταντίνα , Διευθύντρια Πνευμονολογίας Γ.Ν Λευκάδας

19.20 – 19.45 : Ερωτήσεις & Συζήτηση

19.45 – 20.00 : Αποφώνηση ημερίδας

Η ημερίδα είναι ανοιχτή για το κοινό ενώ για τους γονείς με παιδιά θα υπάρχει η δυνατότητα απασχόλησης των παιδιών με δραστηριότητες.