ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2018  ΣΤΗ  ΛΕΥΚΑΔΑ

« Φ Α Ρ Ο Μ Α Ν Η Τ Α »

8-18 Φεβρουαρίου 2018

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΒΓΕΙΤΕ ΕΞΩ ΚΑΙ ΧΑΡΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

    Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας διοργανώνει και φέτος Καρναβαλικές Εκδηλώσεις με γενικό τίτλο «ΦΑΡΟΜΑΝΗΤΑ 2018» από 8 μέχρι και 18 Φεβρουαρίου 2018.

Στόχος  του Πνευματικού Κέντρου είναι να αναδείξει περισσότερο και στο μέτρο του δυνατού να επαναφέρει μέσα από τις προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις, το λευκαδίτικο παραδοσιακό καρναβάλι. Με αυτόν τον προσανατολισμό φέτος προγραμματίστηκαν εκδηλώσεις που θα τονώσουν και θα ενισχύσουν αυτά τα χαρακτηριστικά.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΥΣ τους Πολιτιστικούς Φορείς, τους Αθλητικούς Συλλόγους, τις Μουσικές Σχολές και τα Ωδεία, τις Σχολές Χορού, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια  και τα Λύκεια, το Τ.Ε.Ι, τους Επαγγελματίες και γενικότερα ΟΛΟΥΣ, ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ, να συμμετάσχουν στο Λευκαδίτικο Καρναβάλι, δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα χαράς, αισιοδοξίας, ζωντάνιας, φαντασίας και ξεφαντώματος, ώστε να ξαναζωντανέψει πραγματικά ο τόπος καθ’ όλη την περίοδο της Αποκριάς, που τόσο το έχει ανάγκη.

Ελάτε λοιπόν

την Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου:

στο Νυδρί, το μεσημέρι, για το παραδοσιακό Τσίκνισμα.

στην πόλη της Λευκάδας ώρα 7 μ.μ, για να παρακολουθήσετε την άφιξη του Καρνάβαλου με τη συνοδεία ομάδων ντυμένων με αποκριάτικα.

στην Καρυά από το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ για  λαϊκά δρώμενα  με συμμετοχή χορευτικών συλλόγων του νησιού.

την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου  ώρα 12 π.μ στην παιδική παρέλαση στην πόλη της Λευκάδας (από Άγιο Μηνά μέσω κεντρικής αγοράς στην κεντρική πλατεία και πλατεία παραλίας).

Στη συνέχεια από  τις 4 μ.μ στο καρναβάλι της  Βασιλικής  για κέφι και γλέντι στο μώλο.

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου ώρα 5 μ.μ στην Καρναβαλική παρέλαση στο Νυδρί και στα Σμποϊρέματα στην Καρυά ώρα 18.00

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου ώρα 5 μ.μ στη Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση στην πόλη της Λευκάδας (Άγιος Μηνάς-κεντρική αγορά – πλατεία παραλίας).

  • Στο Μαραντοχώρι Λευκάδας στο λαϊκό καρναβαλικό γλέντι που θα διοργανωθεί στο εκεί Δημοτικό Σχολείο από τις 8 μ.μ
  • και στις 10 μμ στον Αποκριάτικο Χορό του Πνευματικού Κέντρου στην αίθουσα «ΠΑΝΘΕΟΝ» της εταιρείας «Α. ΣΤΑΥΡΑΚΑΣ», περιοχή Βαρδάνια, για να ζήσετε Μια βραδιά «ΠΑΝΘΕΟΝ» κι όχι μόνο…..

Και για τα Κούλουμα την Καθαρή Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Στην Καρυά

Στη Νικιάνα

Στον Άγιο Πέτρο

αρο