Θεόδωρος Γαλιατσάτος : «Στηρίζουμε τους παραγωγούς μας. Επενδύουμε στην εξωστρέφεια και τις γόνιμες επιχειρηματικές συναντήσεις που επιφέρουν οι εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό».

 

Στην τετραήμερη έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ, που άνοιξε τις πύλες της στις 26 Ιανουαρίου και έλαβε χώρα στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό, συμμετείχε και φέτος, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με δικό της ενιαίο εκθεσιακό Περίπτερο, που πλαισιώθηκε από τα νησιά της Κέρκυρας, της Λευκάδας, της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου.

Επτανησιακά προϊόντα υψηλής ποιότητας, ανέδειξαν για ακόμη μία φορά την κουζίνα του Ιονίου, προσφέροντας μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία σε όλους τους  επισκέπτες της έκθεσης.

Η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ αποτελεί κάθε χρόνο σημαντικό πόλο έλξης επαγγελματιών και καταναλωτών από όλη τη χώρα, με χιλιάδες επισκέπτες, αλλά και εκπροσώπους από μεγάλες εταιρείες. Στο πλαίσιο της διεξαγωγής της έκθεσης, διοργανώνονται και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως συμπόσια και ημερίδες από ελληνικά και ξένα Επιμελητήρια καθώς και μεγάλες εξαγωγικές εταιρίες. Τα εγκαίνια της έκθεσης τελέστηκαν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  Ευάγγελο Αποστόλου, ενώ παρευρέθηκαν πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Στην ομιλία του, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της 5ης Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ, ο Περιφερειάρχης Ιονίων νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος τόνισε: «Συνεχίζοντας ακάθεκτα και με απόλυτη συνέπεια τις προσπάθειες της Περιφέρειας Ιονίων νήσων, για την καλύτερη προώθηση και προβολή των προϊόντων της Ιόνιας γης, συμμετείχαμε και φέτος στην 5η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018. Επενδύουμε στην εξωστρέφεια και τις γόνιμες επιχειρηματικές συναντήσεις. Στις επιδιώξεις μας είναι, η ανάδειξη των αγροδιατροφικών προϊόντων των Ιονίων Νήσων και η στήριξη των παραγωγών μας.

Από την πρώτη μέρα της αναλήψεως των καθηκόντων μας στην Περιφέρεια, ξεκινήσαμε μία βαθιά παραγωγική ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα στο Ιόνιο, που αποτελεί βασικό οικονομικό «πνεύμονα» του τόπου μας. Το «Ιόνιο προϊόν» σύντομα θα  αποκτήσει τη δική του ταυτότητα γνησιότητας, εγχείρημα το οποίο θα επιτύχουμε άμεσα σε συνεργασία και με το ΤΕΙ Ιονίων νήσων, ενώ παράλληλα στηρίζουμε και προωθούμε  το θεσμό της “Τράπεζας Σπόρων”. Συνδέουμε την τοπική παραγωγή με την οικονομία, εξασφαλίζοντας σταθερή ανάγκη παραγωγής προϊόντων.

Αιχμή του δόρατος των προσπαθειών μας, αποτελεί μέσω της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, η ενημέρωση των παραγωγών και των Συνεταιρισμών των νησιών μας για τις δυνατότητες του Προγράμματος  Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συνεχίζει την προβολή των προϊόντων της Ιόνιας γης, δίνοντας το δυναμικό της «παρόν» στις σημαντικότερες εκθέσεις Τροφίμων & Ποτών σε Ελλάδα και εξωτερικό» επεσήμανε μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Ιονίων νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Στην επιτυχημένη παρουσία των Ιονίων Νήσων στην 5η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ, συμμετείχε ενεργά και η Επτανησιακή Συνομοσπονδία με Καλλιτεχνικά Τμήματα από τη Χορωδία <<ΦΑΙΑΚΩΝ ΩΔΗ>> της ΟΣΚΑ (Ομοσπονδία Συλλόγων Κερκυραίων Αττικής), με χορευτικό συγκρότημα της Ένωσης Ζακυνθίων Αθηνών <<Ο ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ>>, με τη χορωδία Κεφαλλονιάς του Συλλόγου Φαρακλάδων <<Η ΕΥΓΕΡΟΣ>>, με το Χορευτικό συγκρότημα του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου Λευκάδας <<ΛΑΟΠΟΛΙΣ>> και με το Χορευτικό συγκρότημα ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Την ευθύνη του περιπτέρου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, που φιλοξένησε τους παραγωγούς και εκθέτες από τα Ιόνια νησιά, είχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Δικτύων Περιφερειών και Διεθνών Συνεργασιών Γιάννης Φοντάνας, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για τον πρωτογενή τομέα Γιάννης Κουλούρης και ο περιφερειακός σύμβουλος Γεώργιος Σιγούρος, οι οποίοι παρόντες πάντα στο πλευρό των παραγωγών του Ιονίου, οργάνωσαν για 4η συνεχή χρονιά την ξεχωριστή παρουσία της ΠΙΝ στην  Έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ.