O ερευνητής μελετά σε συνεργασία με Αρχαιολόγο καθηγητή Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ τον ιστορικό Όμηρο και την «Λευκάδα-Ομηρική Ιθάκη».  Αφορμή της συνάντησης λοιπόν, στάθηκε η λαμπρή τιμητική εκδήλωση που συνδιοργάνωσε τον περασμένο Νοέμβριο το Επιμελητήριο Λευκάδας με τον Σύλλογο για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον Νυδρίου Β. Νταίρπφελντ με τίτλο «Η Λευκάδα τιμά τον Βίλχελμ Νταίρπφελντ στο Μουσείο της Ακρόπολης Αθηνών», στη μνήμη του μεγάλου Γερμανού αρχαιολόγου και φιλέλληνα Βίλχελμ Νταίρπφελντ.

Η συζήτηση μεταξύ του Προέδρου κ. Σκιαδαρέση και του ερευνητή κ. Schortinghuis επικεντρώθηκε στον Βίλχελμ Νταίρπφελντ για τον οποίο η Λευκάδα υπήρξε το κέντρο του ονείρου και της επιστημονικής του στόχευσης, αφήνοντας έτσι μια διαρκή πρόκληση επιστημονικής και πολιτισμικής αναζήτησης με κύριο στόχο μια καινούργια εποχή ερευνών, ανασκαφών και κυρίως διαρκούς παιδείας και αγάπης για τη γνώση και την Ιστορία.

Ο φορέας ευελπιστεί ότι αυτή η συνάντηση θα αποτελέσει το έναυσμα για συνεργασία με τους ερευνητές σχετικά με τη θεωρία του Βίλχελμ Νταίρπφελντ και έχει προγραμματιστεί το Μάιο ο Αρχαιολόγος καθηγητής να επισκεφτεί το νησί μας και να φιλοξενηθεί από το Επιμελητήριο.

Η Διοίκηση του φορέα ευχαριστεί θερμά την κα Patricia Hof Μαλακάση για τις μεταφραστικές της υπηρεσίες στην Ολλανδική γλώσσα κατά τη διεξαγωγή της συνάντησης.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σκιαδαρέσης  Σωτήρης