Η Λέσχη Ανάγνωσης και Στοχασμού Λευκάδας γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

http://www.nealefkadas.gr/wp-content/uploads/2015/02/%CE%A3%CE%A5%CE%9D%CE%94%CE%95%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3-%CE%A6%CE%99%CE%9B%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%A9%CE%9D-%CE%9B%CE%95%CE%A5%CE%9A%CE%91%CE%94%CE%91%CE%A3.jpg ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΑΣΜΟΥ

image410

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

…Μα δε θα λένε: Ήτανε σκοτεινοί καιροί. Θα λένε: Γιατί σωπαίναν οι ποιητές τους; (Μπέρτολντ Μπρεχτ)

Την Κυριακή, 22 Απρίλη 2018 και ώρα 8.30 μ.μ. η Λέσχη Ανάγνωσης και Στοχασμού του Συνδέσμου Φιλολόγων Λευκάδας, θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στην καφετέρια Μποσκέτο με την παρουσίαση του αντιπολεμικού έργου του Μπέρτολντ Μπρεχτ, Μάνα Κουράγιο, το πρώτο έργο του αφιερώματος στη θεατρική λογοτεχνία, με τίτλο: Επί σκηνής.

Μαζί μας, θα είναι η Λουκία Κατωπόδη, σκηνοθέτις του Θεατρικού Εργαστηρίου Ενηλίκων του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας, και μέλη του θεατρικού εργαστηρίου, που θα συμμετέχουν με θεατρικές αναγνώσεις.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης:

  • Θα διαβαστεί απόσπασμα του Θερβάντες με αντιπολεμικό περιεχόμενο.
  • Θα προβληθεί ντοκιμαντέρ με τίτλο: Βιβλιοθήκες του κόσμου: Η στέγη της ανθρώπινης σκέψης.
  • Οι συμμετέχοντες/-ουσες θα αφηγηθούν προσωπικές ιστορίες με θέμα: Εγώ και τα βιβλία.
  • Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργεί μικρή έκθεση αγαπημένων βιβλίων των μελών μας και των συμμετεχόντων, τους οποίους και καλούμε να έρθουν με τα βιβλία που αγάπησαν.

Σας προσκαλούμε όλους-κι αυτούς που αγαπούν το βιβλίο και την ανάγνωση αλλά και όσους δεν το αγαπούν, πιστεύοντας πως…ποτέ δεν είναι αργά…

 

Εκ μέρους του Δ. Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων Λευκάδας

Η Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Δρ. Παρασκευή Κοψιδά-Βρεττού Κατερίνα Ροντογιάννη