ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΜΙΛΟΥ

 

 

  • Την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 στο χώρο του Φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Λευκάδας, ο Μουσικοχορευτικός Όμιλος «Νέα Χορωδία Λευκάδας», σε συνεργασία με την Μουσική Ομάδα «Στησίχορος», διοργάνωσε μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στον Βασίλη Τσιτσάνη, έναν από τους μεγαλύτερους λαϊκούς μας συνθέτες, στιχουργούς και τραγουδιστές του 20ού αιώνα.

Στις τρεις περίπου ώρες που διήρκεσε το μουσικό πρόγραμμα ακούστηκαν οι μεγαλύτερες επιτυχίες του Τσιτσάνη που σημάδεψαν ανεξίτηλα το λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι.

Η μουσική σκηνή του Φουαγιέ είχε διαμορφωθεί σε κουτούκι της τότε εποχής, με θαμώνες αγόρια και κορίτσια του χορευτικού τμήματος της Νέας Χορωδίας που εμπλούτισαν και ομόρφυναν την παράσταση με την παρουσία και τον χορό τους, υπό τους ήχους της Μουσικής Ομάδας «Στησίχορος» που αποτελούνταν από εξαίρετους Λευκαδίτες μουσικούς.

Το κοινό σιγοτραγουδούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς και στο τέλος καταχειροκρότησε όλους τους συντελεστές.

Ευχαριστούμε θερμά, το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας για την παραχώρηση του Φουαγιέ, τα μέλη της Μουσικής Ομάδας «Στησίχορος» για την άρτια παρουσίαση του μουσικού προγράμματος και για την άψογη συνεργασία προκειμένου να υλοποιηθεί η εκδήλωση, τα μέλη του χορευτικού μας για την συμμετοχή και το αστείρευτο κέφι τους καθώς και τον χοροδιδάσκαλό μας κ. Βασίλη Μπίτση για την επιμέλεια του χορευτικού προγράμματος.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του και στηρίζει ένθερμα τις δραστηριότητές μας.

  • Την Τρίτη 1 Μαΐου 2018 οι μικροί μας χορευτές και χορεύτριες από τα παιδικά τμήματα του Ομίλου μας παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς στην όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατυστόμων «Η Κόκκινη Εκκλησιά», στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής Κόκκινης Εκκλησιάς.

Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες στο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατυστόμων «Η Κόκκινη Εκκλησιά» για την τιμητική πρόσκληση να συμμετέχουμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Πρωτομαγιάτικη εκδήλωσή τους και για την υποδειγματική φιλοξενία τους.

Επίσης ευχαριστούμε τα παιδιά του χορευτικού μας για την όμορφη και δροσερή παρουσία τους, τους γονείς που τα συνόδεψαν καθώς και την υπεύθυνη διδασκαλίας κα Πένυ Τσερέ.

 

                                                                               Από  το  Δ.Σ.