Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ

Η παρουσίαση της Ελληνικότητας του Αλφαβήτου έγινε στις 8-11-18 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών σε επιστημονικό ακροατήριο από τους κ. Αν. Στάμου και Γερ. Αραβανή, οι οποίοι ήσαν προσκεκλημένοι της Εταιρείας Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας. Ο πρόεδρος της ΕΜΑΕΜ Ομ. Καθηγητής του Πανεπ. Πατρών κ. Σταύρος Παπαμαρινόπουλος προλόγισε τους ομιλητές. Αναμένεται η ανάρτηση της εκδηλώσεως από το κανάλι Fryktories.net.

Την επομένη ημέρα 9 Νοεμβρίου 2018 το Κέντρο Ελευσινιακών Μελετών «Δάειρα» διοργάνωσε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Ελευσίνος ομιλία για την Ελληνική γλώσσα και γραφή με έμφαση στην προέλευση του Αλφαβήτου. Την εκδήλωση προλόγισε ο Καθηγητής της Α.Ε.Ν. κ. Νικόλαος Τσίτσος.

Ο φιλόλογος Γεράσιμος Αραβανής μαζί με τον Λυκειάρχη Αναστάσιο Στάμου, παρουσίασαν την μελέτη τους για την Ελληνικότητα του Αλφαβήτου με άφθονα τεκμήρια, που αποκρύπτονται από τους ξένους και ντόπιους προπαγανδιστές της Σημιτικότητας. Τα σημαντικότερα τεκμήρια, όπως μας πληροφορούν οι ομιλητές, είναι:

1) Τα αρχαία μας κείμενα που αναφέρουν όλη την αλήθεια για τη χρήση Αλφαβητικής γραφής ήδη πριν από τα Τρωικά, από τον Αμφιτρύωνα, τον Λίνο, τον Μουσαίο, τον Ορφέα, τον Προναπίδη τον διδάσκαλο του Ομήρου, τον Δίκτυ τον γραμματέα του Ιδομενέως επί Τρωικού πολέμου, κ.ά. Επίσης αναφέρουν και τους εφευρέτες γραμμάτων του Αλφαβήτου κατά την ελληνική παράδοση (από τον Κάδμο έως τον Παλαμήδη), ενώ υπήρχε ήδη το Πελασγικό αλφάβητο αποτελούμενο από 16 γράμματα, το οποίο ξεχάστηκε στην Ελλάδα λόγω κατακλυσμού και επανήλθε με τον Κάδμο. Πηγές οι συγγραφείς: Αισχύλος, Ευριπίδης, Απολλόδωρος, Διονύσιος Αλικαρνασσεύς, Πλούταρχος, Διόδωρος Σικελιώτης, Ιωάννης Λαυρέντιος, Φιλόστρατος, Λουκιανός, Σουΐδας, Αππίων, Συριανός, Ηρόδοτος, Αρέθας, κ.ά.π. Δυστυχώς διδάσκεται μόνο η γνώμη του Ηροδότου και αυτή διαστρεβλωμένη, αφού ο Κάδμος είναι Ελληνοφοίνικας και οι Σημιτοφοίνικες αποκαλούνται από αυτόν Γεφυραίοι. Ο Εβραίος ιστορικός Ιώσηπος μάλιστα επιβεβαιώνει γράφοντας, «επιτρέψτε μου να πιστεύω, επειδή είναι κοινή παραδοχή, ότι οι Φοίνικες χρησιμοποίησαν τα γράμματα των Ελλήνων, λόγω της αναμίξεώς τους με αυτούς».

 

SONY DSC

2) Οι απροσκύνητοι ξένοι και Έλληνες ερευνητές, όπως οι Ερμάν Ντίλς, Θεόδωρος Μπίρτ, Πωλ Φωρ, Ρενέ Ντυσσώ, Βλαδίμηρος Γκεοργίεφ, Αρθούρος Έβανς, Λίντελ και Σκώτ, Απόστολος Αρβανιτόπουλος, Ιωάννης Σταματάκος, κ.ά., οι οποίοι αποφαίνονται πως είναι «ψεύδος ότι οι Έλληνες πήραν το αλφάβητο από τους Φοίνικες», και πως «οι Φοίνικες παρέλαβαν το αλφάβητο από τους Έλληνες οι οποίοι το διαμόρφωσαν από την Κρητομυκηναϊκή γραφή».

3) Τα αρχαιολογικά ευρήματα (επιγραφές) στο Δισπηλιό Καστοριάς (Χουρμουζιάδης), στα Γιούρα Αλοννήσου (Αδ. Σάμψων), στην Μήλο (Σάμψων), στα Γιαννιτσά (Π. Χρυσοστόμου), με σύμβολα πανομοιότυπα με τα αλφαβητικά από την έκτη έως την τρίτη χιλιετία π.Χ. Κρητικές επιγραφές με ΓΓΑ αποδεικνύουν και την ελληνικότητα των Μινωιτών, αφού αναφέρεται η ΔΑΜΑΤΕΡ (Δημήτηρ) και η Ραριάς Δήμητρα (raridemete), που τεκμηριώνει σχέση Ελευσίνος (όπου το Ράριον πεδίον) και Κρήτης.

Επειδή η «σημιτικότητα» του ελληνικού αλφαβήτου δεν μπορεί να σταθεί, το διεθνές ακαδημαϊκό κατεστημένο έχει προχωρήσει σε μια άλλη ξενική προέλευση του αλφαβήτου, από τα Αιγυπτιακά Ιερογλυφικά, τα πρωτο-σιναϊτικά και πρωτο-χαναανικά, και πως κατόπιν διαδόθηκε μέσω των Φοινίκων στους Έλληνες… Ο κ. Στάμου μελετώντας και αυτές τις γραφές απέδειξε «επιστημονική» πλαστογραφία των Αιγυπτιακών συμβόλων σε σχέση με τα σύμφωνα που αντιπροσώπευαν, ώστε να εμφανιστούν κατασκευασμένοι Πίνακες προελεύσεως των Γραμμάτων του Αλφαβήτου από τα Αιγυπτιακά σύμβολα συμφώνων.

Αποδείχθηκε επιπλέον η προέλευση των γραμμάτων του Αλφαβήτου από την πανάρχαια μήτρα των ελληνικών συλλαβικών γραφών (Κρήτης, Κύπρου, ΓΓΑ, ΓΓΒ), καθώς και η σημασία των ονομάτων των Γραμμάτων από ρίζες ελληνικών λέξεων. Τα ονόματα δεν είναι «άκλιτα», όπως κακώς λέγεται από «ειδικούς» επιστήμονες, αλλά μονοκατάληκτα (όπως οι αριθμοί). Άλλωστε «διά το αρτιμαθές των παίδων ου κλίνονται, ίνα μη πολλά γινόμενα δυσκατάληπτα αυτοίς γίνονται (λέγοντας… του δέλτατος, του θήτατος), όπως ιστορεί ο Μελάμπους.

Η πλήρης μελέτη των δύο ερευνητών της Ελληνικής Γλώσσας και Γραφής οδεύει προς βιβλίο από τον εκδοτικό οίκο «ΑΙΓΗΙΣ».