Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

45 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου αποτελούν κορυφαία στιγμή στην νεώτερη ελληνική ιστορία. Η μάχη της νεολαίας και του ελληνικού λαού ενάντια στην χούντα των Συνταγματαρχών, η μάχη ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό ακόμα και σήμερα εμπνέουν και δείχνουν τον δρόμο, τον ανυποχώρητο δρόμο και την εναντίωση σε κάθε μορφή φασισμού και ρατσισμού.

Αποτελεί παρακαταθήκη που περνάει από γενιά σε γενιά.

Τα αιτήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα γιατί σηματοδοτούν :

Τη διαρκή πάλη κατά του φασισμού. Ειδικά σήμερα που η ακροδεξιά στην Ευρώπη προσπαθεί να διευρύνει με δυναμικό τρόπο το ακροατήριο της υψώνοντας τείχη φόβου και μίσους ενάντια σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Οφείλουμε να απαντήσουμε στην προσπάθεια εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας και στα ακραία φαινόμενα βίας, στη ρατσιστική και αντιμεταναστευτική ρητορική προβάλλοντας την αλληλεγγύη, την ισονομία των πολιτών ανεξάρτητα από καταγωγή, θρησκευτικές πεποιθήσεις, εισόδημα, φύλο σεξουαλικό προσανατολισμό, την διεύρυνση των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Την πάλη υπέρ της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης. Ειδικά σήμερα που οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης συνεχώς επαναφέρουν την αναθεώρηση του άρθρου 16, την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων ενώ παράλληλα στοχοποιούν το άσυλο και τις δημοκρατικές κατακτήσεις του φοιτητικού κινήματος με το πρόσχημα επιβολής του δόγματος περί “νόμου και τάξης” στα πανεπιστήμια.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι συνυφασμένη με τη δράση αλλά και τη ψυχή όλου του δημοκρατικού κόσμου , αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων.

Βαδίζουμε, στο δρόμο του Πολυτεχνείου, στο δρόμο των συνθημάτων του, στο δρόμο της διεύρυνσης της Δημοκρατίας ενάντια σε κάθε είδους φασισμό, ρατσισμό.

Σε έναν αγώνα ο οποίος είναι διαρκής.

Συνεχίζουμε, με τα συνθήματα του Πολυτεχνείου.

16 -11 -2018

Ν Ε ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ