Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λευκάδας: Η γενιά της κρίσης να παλέψει για τις δικές της διεκδικήσεις

Με αφορμή την συμπλήρωση 45 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, από το γραφείο τύπου της Νομαρχιακής, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η γενιά της κρίσης να παλέψει για τις δικές της διεκδικήσεις

17 Νοέμβρη 1973. Σαράντα πέντε χρόνια πέρασαν, από τότε που τα Ελληνικά νιάτα, άνοιξαν το δρόμο για τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, την Εθνικής ομοψυχία και περηφάνια.

Η 17 Νοέμβρη, ασφαλώς και δεν πρόκειται για μια απλή «επέτειο», για έναν ακόμα πολιτικό μύθο που καλλιεργήθηκε σκοπίμως, στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Το Πολυτεχνείο ήταν και παραμένει, η ενεργή μνήμη της Δημοκρατίας μας. Είναι ένα σύμβολο, που τα μηνύματά του αντιστέκονται αναλλοίωτα στη φθορά του χρόνου. Το νόημα, οι αξίες, και τα ιδανικά της ηρωικής εκείνης εξέγερσης, εξακολουθούν σήμερα να εμπνέουν και να καθοδηγούν.

Σαράντα πέντε χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο, ένα σύμβολο θυσίας και αγώνα για την αλλαγή, είναι σήμερα ένα μήνυμα ανιδιοτέλειας, συλλογικότητας και ελπίδας για τη σημερινή γενιά, που οφείλει να παλέψει για τις δικές της διεκδικήσεις. Για την παιδεία, την εργασία, την κοινωνική ασφάλιση.

Η ουσιαστική δικαίωση εκείνης της γενιάς προκύπτει, κάθε φορά που ο καθένας από εμάς κατανοεί, πως η Δημοκρατία δεν είναι πότε δεδομένη, αλλά θεμελιώνεται, εμπεδώνεται και εμβαθύνεται, με μόνιμο αγώνα. 

Η Ελλάδα, συνεχίζει σήμερα να βρίσκεται στη μέγγενη μιας ποικιλόμορφης κρίσης, που απειλεί τόσο την κοινωνική συνοχή, όσο και το ίδιο το δημοκρατικό της οικοδόμημα. Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα που αποκτήθηκαν με αιματηρές θυσίες, συνεχίζουν να απειλούνται βάναυσα.

Επομένως, η σημερινή γενιά, η γενιά της κρίσης, αν θέλει να αντισταθεί στην απόγνωση, τον απομονωτισμό, στην κατάρρευση προτύπων και αξιών, αλλά και στην καταστροφική επιρροή του ακροδεξιού εξτρεμισμού, οφείλει να κρατήσει ζωντανή και ενεργή τη μνήμη του Πολυτεχνείου, οφείλει να συνδεθεί με την ιστορία της και με αγώνα, να δημιουργήσει το δικό της αύριο.

Σε αυτή τη μάχη, το ΠΑΣΟΚ, τιμώντας την ιστορία και τους αγώνες της Δημοκρατικής Παράταξης, θα είναι αναμφίβολα παρόν.

ΝΕ ΠΑΣΟΚ Λευκάδας, 16 Νοέμβρη 2018