Συνάντηση του Περιφερειάρχη με εκπροσώπους της Μονάδας Απεξάρτησης «ΔΙΑΠΛΟΥΣ», του Συλλόγου Γονέων και Φίλων της θεραπευτικής μονάδας «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» και του παραρτήματος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ)

Θ. Γαλιατσάτος : Θα είμαστε συμπαραστάτες και αρωγοί όλων των ενεργειών της «ΔΙΑΠΛΟΥΣ»

Με εκπροσώπους της Μονάδας Απεξάρτησης «ΔΙΑΠΛΟΥΣ», της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, του Συλλόγου Γονέων και Φίλων της θεραπευτικής μονάδας «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» και του παραρτήματος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ),συναντήθηκε σήμερα, στο γραφείο του στην Κέρκυρα, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Κύριο θέμα της συνάντησης αποτέλεσε το αίτημα της Μονάδας Απεξάρτησης «ΔΙΑΠΛΟΥΣ», για την παροχή επίσημης πιστοποίησης και ένταξής του στο Δίκτυο Παροχών Υπηρεσιών Απεξάρτησης της χώρας.

«Η υποστήριξη της «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» είναι επιτακτική ανάγκη. Έχουμε κοινούς στόχους. Θα προβούμε σε άμεσο σχεδιασμό για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν, προκειμένου να πιστοποιηθεί επίσημα η Μονάδας Απεξάρτησης «ΔΙΑΠΛΟΥΣ», ενώ θα στηρίξουμε όλες τις σχετικές δράσεις της δομής, για το συγκεκριμένο θέμα», ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης στον Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής (Κοινωνική Μέριμνα, Αλληλεγγύη, Εθελοντισμός και Απασχόληση) Αλέκος Μιχαλάς, που ανέλυσε στους παρευρισκόμενους τις ενέργειες της ΠΙΝ για τη δημιουργία ενός «Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης των ναρκωτικών και άλλων εξαρτησιογόνων ουσιών», που θα χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια.

Στην ευρεία συνάντηση με τον Περιφερειάρχη συμμετείχαν επίσης ο επιστημονικά Υπεύθυνος της Μονάδας Απεξάρτησης «ΔΙΑΠΛΟΥΣ», της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Ηλίας Μιχαλαρέας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Φίλων της θεραπευτικής μονάδας «ΔΙΑΠΛΟΥΣ», Τερέζα Φαρούγγα, ο Πρόεδρος του παραρτήματος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), Κωστας Ρούσσινος και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Φίλων της θεραπευτικής μονάδας «ΔΙΑΠΛΟΥΣ .

Να σημειωθεί ότι η δομή της Μονάδας Απεξάρτησης «ΔΙΑΠΛΟΥΣ», λειτουργεί τέσσερα χρόνια στην Κέρκυρα και αποτελεί ένα θεσμοθετημένο πρόγραμμα στον Οργανισμό του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, ενώ εντάσσεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Στη δομή του διαθέτει τμήματα απεξάρτησης από εξαρτησιογόνες ουσίες και το αλκοόλ καθώς και τμήματα Διπλής Διάγνωσης, Διαδικτύου, Εφήβων, Τυχερών Παιχνιδιών, Οικογένειας, Πρόληψης, Έρευνας και Εκπαίδευσης, Νομικής Υποστήριξης (σε συνεργασία με το δικηγορικό σύλλογο), Σωματικής Αποτοξίνωσης και Συμβουλευτικό Σταθμό στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κρατουμένων Κέρκυρας. Επίσης ο «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» λειτουργεί στα πλαίσια τριών θεραπευτικών φάσεων (Φάση Συμβουλευτικού Σταθμού, Φάση Ψυχολογικής Απεξάρτησης, Φάση Κοινωνικής Επανένταξης) ενάντια στη λογική της χορήγησης υποκατάστατων.