Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Λευκάδος για την απεργία της 21ης Φεβρουαρίου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                            Λευκάδα 19/2/2019

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΝΟΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Μέλος της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΕ

Συνάδελφοι: Από τον Μάρτη σταματά η καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.                                                                                                    Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφερε το νόμο 4512/2018 για την συγκρότηση επιτροπής με σκοπό να πετσοκόψει τους δικαιούχους του επιδόματος.

Όρισε την 1/3/2019 ως καταλυτική ημερομηνία που παύουν να ισχύουν όλες οι προηγούμενες διατάξεις χορήγησης του επιδόματος.

Έρχεται τώρα και μιλάει για εξάμηνη παράταση του έργου της επιτροπής, που πρακτικά αυτό συνάδελφοι σημαίνει ότι το επίδομα το μήνα Μάρτη δεν θα καταβληθεί. Αυτό θα συμβεί γιατί μέχρι 20/2 είναι η τελευταία ημερομηνία που τα γραφεία μισθοδοσίας μπορούν να στείλουν τα αρχεία πληρωμών.

Αποκλείεται έως τότε να έχει υπάρξει δημοσιευμένη σε ΦΕΚ η ρύθμιση που θα τροποποιεί τον ήδη ψηφισμένο νόμο. Η  Κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο εκβιάζει ωμά τους εργαζόμενους μέχρι τις εκλογές στη λογική αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κοπεί!!!

Για μάς συνάδελφοι είναι ξεκάθαρο, η κυβέρνηση τώρα  μετράει τις αντιδράσεις  και σ’ έξη μήνες το πετσόκομμα.

Αυτό σημαίνει ξεσηκωμό σε όλα τα αμαξοστάσια των δήμων                                  Αυτό για κάθε συνάδελφο για κάθε εργαζόμενο είναι αιτία πολέμου.

  • Άμεση νομοθετική ρύθμιση για την απρόσκοπτη καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, την κατοχύρωση του και την επέκταση του και σε άλλες ειδικότητες.
  • Κατάργηση του συμψηφισμού του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας με την προσωπική διαφορά.
  • Την άμεση κατάργηση των διατάξεων του άρθρου 204 του Ν.4555/2018 με τις οποίες οι αιρετοί απαλλάσσονται κάθε ευθύνης των διαδικασιών εκκαθάρισης και πληρωμής των δαπανών Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού.
  • Την επαναφορά του Προληπτικού Ελέγχου των δαπανών των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού.
  • Την πλήρη απαλλαγή των εργαζομένων των Οικονομικών Υπηρεσιών από κάθε Πειθαρχική ή Ποινική ευθύνη σχετική με την Οικονομική Διαχείριση.
  • Την κατάργηση δημιουργίας και λειτουργίας των Υπηρεσιών Εσωτερικού Ελέγχου στους νέους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού.
  • Την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με ταυτόχρονη κατάργηση του άρθρου 61 του Ν.3979/2011 και του άρθρου 43 του Ν.4257/2014.

Συμμετέχουμε αγωνιστικά όλοι, στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΠΟΕ ΟΤΑ την Πέμπτη 21 του Φλεβάρη.

Συνάδελφε-Συναδέλφισσα την ημέρα της απεργίας κλειδώνουμε το Αμαξοστάσιο, κλείνουμε τον Δήμο.

Κανένας συνάδελφος για δουλειά, όλοι στην Απεργία

Όλοι στην συγκέντρωση του Σωματείου μπροστά στο Διοικητήριο ώρα 9:30 πμ.

Με Αγωνιστικούς χαιρετισμούς το ΔΣ