Στο βιβλιοπωλείο “Ιανός” στην Αθήνα θα παρουσιαστεί το νέο βιβλίο του λευκαδίτη πρώην Δήμαρχου Ηλιούπολης, Θεόδωρου Γεωργάκη

Την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου στις 17:45 οι εκδόσεις Λιβάνη και ο Όµιλος Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (ΟΠΣΑ) παρουσιάζουν στον ΙΑΝΟ το τέταρτο βιβλίο του Θεόδωρου Γεωργάκη, «Ποιητικές Απόπειρες – Αποτυπώματα Ψυχής».

Για το βιβλίο θα µιλήσουν οι:

Έλση Τσουκαράκη συγγραφέας

Δήµητρα Υφαντή-Χρυσικού αρεοπαγίτης-λογοτέχνης

Αλέκος Αρδαβάνης ιατρός-λογοτέχνης

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Τίνα Γεωργάκη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Οι Ποιητικές Απόπειρες – Αποτυπώματα Ψυχής είναι το τέταρτο βιβλίο του Θεόδωρου Γεωργάκη, αλλά αποτελεί την πρώτη λογοτεχνική – ποιητική του περιπλάνηση.

Οι ανθρώπινες σχέσεις, η αγάπη, ο έρωτας, η αγωνία και ο αγώνας της ζωής, ο ακατάλυτος δεσμός της οικογένειας, η αδελφοσύνη, η μοναξιά, η καθημερινότητα, ανταμώνουν και εκφράζονται ποιητικά με βάση τη βιωματική πορεία στον άχρονο χωρόχρονο, με σημείο αναφοράς πάντα τον Άνθρωπο.

Όπως λέει ο ίδιος, «δεν είμαι, σίγουρα, ούτε λογοτέχνης ούτε ποιητής. Προσπαθώ, όμως, μετάγοντας το πνεύμα μου από το συνειδητό στο όνειρο, από τη λογική επεξεργασία, ολικά στον λόγο, στη σκέψη, στο συναίσθημα, να δώσω τα ψυχικά μου αποτυπώματα. Να δώσω ζωή, μέσα από έκφραση και ρίμες, σε όλα εκείνα που στο διάβα της ζωής έμαθα να τα λέω όνειρα, στόχους, τολμηρές σκέψεις». Όσο για το τι είναι τελικά ποίηση, ο συγγραφέας του βιβλίου την ορίζει ως «λόγο, αίσθημα, συναίσθημα. Μπορεί να είναι χαρά, πόνος, λύπη, απορία, φόβος, μήνυμα…Είναι τελικά η όποια έκφραση του καθενός στο ταξίδι που πορεύεται».

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Θεόδωρος Γ. Γεωργάκης γεννήθηκε στη Λευκάδα. Σπούδασε Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς και Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, του οποίου πρόσφατα ανακηρύχθηκε διδάκτωρ. Από το 1974 ασκεί το δικηγορικό επάγγελμα και είναι Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω. Από τα φοιτητικά του χρόνια μετέχει στους δημοκρατικούς και κοινωνικούς αγώ­νες. Το 1969 το στρατιωτικό καθεστώς τού αφαίρεσε, λόγω των φρονημάτων του, την υποτροφία που είχε λάβει για τις σπουδές του στο ΑΠΘ. Από το 1990 και για τέσσερις συνεχείς τετραετίες, μέχρι το 2006, υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως εκλεγμένος Δήμαρχος Ηλιούπολης, καθώς και από άλλα συλλογικά όργανα των ΟΤΑ στην Ελλάδα και την Ευρώπη (Επιτροπή των Περιφερειών της ΕΕ). Το 2007 πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Ομίλου Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (ΟΠΣΑ), του οποίου είναι μέχρι σήμερα Πρόεδρος. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής. Είναι πατέρας τριών παιδιών. Η κόρη του Σταματίνα είναι δημοσιογράφος και οι δίδυμοι γιοι του Γιώργος και Νίκος δικηγόροι. Ανάμεσα στα πολλαπλά ενδιαφέροντα και τις ενασχολήσεις του η λογοτεχνία και η ποίηση είναι οι προσφιλέστερες.