Youth Entrepreneurship Summer program (YES)

27 Ιουνίου – 11 Ιουλίου 2019

Το Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (Youth Entrepreneurship Summer Program – YES Program), το οποίο διοργανώνεται φέτος για 10η συνεχή χρονιά, είναι το πρώτο θερινό σχολείο επιχειρηματικότητας που διοργανώνεται από Ελληνικό Πανεπιστήμιο και απευθύνεται σε μαθητές λυκείου. Έχει ως στόχο να αναδειχθεί η νεανική καινοτομία και επιχειρηματικότητα και να εκπαιδευτούν οι μαθητές λυκείου σε έναν νέο τρόπο σκέψης που ενισχύει την καινοτομία και την επιχειρηματική υλοποίηση νέων ιδεών. Μέχρι σήμερα έχουν παρακολουθήσει με υποτροφία το πρόγραμμα 470 μαθητές από 220 σχολεία (65% από Αττική, 35% από επαρχία).

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με την επιχείρηση και την επιχειρηματική διαδικασία. Ανεξάρτητα από τον τομέα σπουδών που θέλει να ακολουθήσει ένας μαθητής (διοίκηση επιχειρήσεων και οικονομικά, πολυτεχνικές σχολές, νομική, ιατρική κλπ.), η συμμετοχή του/της στο πρόγραμμα βοηθά στην καλύτερη κατανόηση του επιχειρηματικού κόσμου καθώς και στη διερεύνηση των δυνατοτήτων του/της ως μελλοντικό στέλεχος μίας επιχείρησης, οργανισμού ή δημιουργού μίας νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας. Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να καταλάβουν τις επαγγελματικές προοπτικές που τους ανοίγονται στους πιο δυναμικά αναπτυσσόμενους κλάδους της οικονομίας, ενώ η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα τους δίνει ένα επιπλέον χρήσιμο πιστοποιητικό.

Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μαθήματα από ακαδημαϊκούς διδάσκοντες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ανάλυση και συζήτηση μελετών περίπτωσης από την ελληνική και διεθνή πραγματικότητα, συμμετοχή σε επιχειρηματικά παίγνια, ομαδικές δραστηριότητες, καθώς και επεξεργασία και ανάπτυξη επιχειρηματικού σχεδίου μίας νέας επιχείρησης. Κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων, οι μαθητές εργάζονται σε ομάδες συντάσσοντας το επιχειρηματικό πλάνο για μία δική τους ιδέα και στο τέλος βραβεύονται οι ομάδες με τις καλύτερες ιδέες.

Στους συμμετέχοντες χορηγούνται υποτροφίες με βάση την επίδοση τους σε ειδικές εξετάσεις. Πρόκειται για τεστ δεξιοτήτων που αξιολογεί την αναλυτική ικανότητα του μαθητή σε μαθηματικό και λεκτικό επίπεδο (τύπου GMAT). Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 21 Ιουνίου 2019 στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί από τις 27/6/2019 μέχρι και τις 11/7/2019.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι τις 30/5/2019 μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας στην ιστοσελίδα του προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να στείλετε e-mail στη διεύθυνση [email protected] ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.yes.aueb.gr.

To inLefkas είναι χορηγός επικοινωνίας του προγράμματος.