Η πρώτη εβδομάδα του Επα.Λ. στην Ισπανία

Η πρώτη εβδομάδα διαμονής της ομάδας των δεκαπέντε μαθητών της Β΄ και Γ΄ τάξεως του 1ου ΕΠΑΛ Λευκάδας με Πρόγραμμα ERASMUS+ στην Ισπανία κύλισε με βροχερό καιρό αλλά πλούσιο πρόγραμμα.

Από την Τρίτη 2 Απριλίου 2019  με πτήση από την Θεσσαλονίκη και ενδιάμεσο σταθμό στο Μπέργκαμο της Ιταλίας οι μαθητές έφθασαν στο Πόρτο της Πορτογαλίας και από εκεί οδικώς στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα και στο Βίγο της Γαλικίας.
Το Σαντιάγο φημίζεται για τον ναό του Αποστόλου Ιακώβου και τον θρησκευτικό τουρισμό που απολαμβάνει με εκατοντάδες χιλιάδες προσκυνητές κάθε χρόνο. Το Βίγο θεωρείται το μεγαλύτερο αλιευτικό κέντρο με εκτροφή περίφημων οστρακοειδών.
Στο ξενοδοχείο Los Galeones του Βίγο διέμεινε η αποστολή των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Λευκάδας για να εκπαιδευτούν στις εφαρμογές της Πληροφορικής στον Τουρισμό. Το πρόγραμμα έχει τίτλο «Χρήση ψηφιακών-διαδικτυακών εργαλείων στον Τουριστικό τομέα» και χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).
Επισκέψεις έγιναν στο Παιδαγωγικό Μουσείο της Γαλικίας και στον μεγαλοπρεπή ναό του Σαντιάγο, στο Κάστρο του Βίγο και σε διάφορα άλλα αξιοθέατα, καθώς και στον Οργανισμό Τουρισμού.

Οι μαθητές είναι ενθουσιασμένοι και ικανοποιημένοι από τις εμπειρίες και γνώσεις που αποκομίζουν.