Μήνυμα Νίκης από την εκδήλωση παρουσίασης των υποψήφιων του Συνδυασμού «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ, ΜΕ ΕΥΡΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΡΩΜΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗ

Ισχυρό μήνυμα επιτυχίας και νίκης έδωσαν οι δημότες της Λευκάδας με τη μαζική τους προσέλευση στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Συνδυασμού του Κωνσταντίνου Δρακονταειδή, «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, στο κατάμεστο Φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου.

Οι συμπολίτες μας είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν την πλουραλιστική σύνθεση του ανανεωμένου κατά 50% ψηφοδελτίου, που παρουσίασε ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Δρακονταειδής και εκ νέου υποψήφιος στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Με μια μεστή, ενημερωτική και σε πολλά σημεία συγκινησιακά φορτισμένη ομιλία, αποτύπωσε τη δουλειά που έχει γίνει στο Δήμο Λευκάδας κατά τα 4,5 χρόνια αυτής της Δημοτικής Αρχής και έδωσε το στίγμα και τις κατευθυντήριες γραμμές για την επόμενη θητεία της.

Η εκδήλωση άνοιξε με την παρουσίαση ενός συνοπτικού βίντεο με τα 200 και πλέον έργα της Δημοτικής Αρχής. Στην υλοποίηση αυτών των έργων ο Δήμαρχος ανέφερε ότι συνέβαλλαν οι αμέτρητες ώρες σκληρής δουλειάς των συνεργατών του αιρετών: αντιδημάρχων, εντεταλμένων και δημοτικών συμβούλων, τους οποίους ευχαρίστησε θερμά λέγοντας χαρακτηριστικά: «αν μπορούσα, θα τους έδινα ένα κομμάτι από την καρδιά μου».

Επίσης μίλησε για τον ουσιαστικό διάλογο και τη σύνθεση απόψεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκεί όπου με αίσθημα ευθύνης η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας συμμετείχε δημιουργικά. Ο Δήμαρχος Λευκάδας τόνισε ιδιαίτερα τη σημαντική συνεισφορά των στελεχών και του προσωπικού των Υπηρεσιών του Δήμου, τους οποίους ευχαρίστησε.

     «Η παρουσία σας μας γεμίζει με αισιοδοξία και στέλνει ισχυρό μήνυμα επιτυχίας, μήνυμα ΝΙΚΗΣ του συνδυασμού μας» ανέφερε καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους ο Δήμαρχος Λευκάδας Κωνσταντίνος Δρακονταειδής και συνέχισε  λέγοντας: «Όχι μια νίκη με όρους επιβολής κάποιων σε κάποιους άλλους, όχι μια νίκη με λάφυρο το Δήμο Λευκάδας αλλά μήνυμα να προχωρήσουμε όλοι οι πολίτες μαζί, για το όφελος των πολλών. Διαχειριστήκαμε την εντολή σας, όπως είχαμε υποσχεθεί: λέγοντας αλήθειες, με υπευθυνότητα, σεβασμό και εκτίμηση σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από παραταξιακές ή πολιτικές προτιμήσεις».

Μίλησε για τη βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος των πολλών, που αποτελεί την κεντρική κατεύθυνση του Συνδυασμού, για το οικονομικό νοικοκύρεμα που έχει γίνει στον Δήμο Λευκάδας και την αύξηση των εσόδων του Δήμου κατά 43,3% παρ’ όλο που η Χώρα βρισκόταν σε καθεστώς μνημονίων. Αναφέρθηκε στην πορεία δημιουργίας και ανάπτυξης, που έχει μπει ο τόπος με εφαλτήριο τον πολιτισμό και την παράδοσή του και τόνισε ιδιαίτερα την «Αναγκαιότητα της μέγιστης συνεννόησης, που απαιτείται ακόμα περισσότερο σήμερα, σε μια περίοδο όπου δοκιμάζονται ιδέες, συμπεριφορές και κουλτούρες, σε μια περίοδο εφαρμογής του δημοκρατικότερου αντιπροσωπευτικού εκλογικού συστήματος, της απλής αναλογικής».

Τελειώνοντας ο Δήμαρχος Λευκάδας ανέφερε: «Οι καθημερινές επαφές με τους φορείς και τους πολίτες, οι 50 και πλέον λαϊκές συνελεύσεις, ο εξαντλητικός διάλογος στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι δύο Δημόσιες Λογοδοσίες, φύτεψαν τον σπόρο της συνεννόησης στον Δήμο Λευκάδας κάτι που ο Συνδυασμός «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ» δεσμεύεται να συνεχίσει στη λογική της βιώσιμης ανάπτυξης προς όφελος των πολλών….. Δεσμεύομαι απέναντί σας ότι η δική μου παρουσία, ως επικεφαλής, θα αποτελεί την εγγύηση για τη συνέχιση αυτής της προσπάθειας προόδου του τόπου μας..… Αγωνιζόμαστε για ένα μοντέλο Δήμου με προοδευτικό αποτύπωμα» και ζήτησε από τους πολίτες να εμπιστευτούν το Συνδυασμό «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ» και να τον κρίνουν «αυστηρά αλλά δίκαια».

Παρουσιάζοντας τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, του κατά 55% ανανεωμένου ψηφοδελτίου, ο Δήμαρχος έδωσε και τα στοιχεία της κοινωνικής διαστρωμάτωσής του:

Το 46% ασχολούνται για πρώτη φορά με την τοπική αυτοδιοίκηση, το 35%  είναι κάτω των 40 ετών, το 61% είναι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, το 21% στο δημόσιο, το 27% στον τουρισμό και το 18% συνταξιούχοι, το 46% είναι γυναίκες.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο της εκδήλωσης στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.facebook.com/329583124547130/videos

          Ακολουθούν αλφαβητικά τα ονόματα των υποψηφίων ανά Δημοτική Ενότητα τα οποία μπορείτε να δείτε και στην ιστοσελίδα της Δημοτικής Κίνησης www.oloigiatilefkada.gr:

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ   ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Δρακονταειδής Κωνσταντίνος του Χρήστου
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Δ.Ε.  ΑΠΟΛΛΩΝΙΩΝ
Ονοματεπώνυμο Επάγγελμα
Κατηφόρης Χρήστος του Φωτίου Πολιτικός μηχανικός – Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Απολλωνίων
Κατωπόδης Θεόδωρος του Βασιλείου Πρώην Διευθυντής Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης / Οικονομολόγος – Πρόεδρος Συλλόγου. Απανταχού Δραγανιτών
Μπελεγρίνος Αναστάσιος του Θεοδοσίου Αγρότης / Κτηνοτρόφος – Πρόεδρος Τ.Κ. Σύβρου
Πολίτη – Κροκίδη Αρσενία (Σένια) του Δημητρίου Αισθητικός / Στέλεχος Τουριστικής Επιχείρησης
Ραυτόπουλος Γεώργιος (Καπέλας) του Θεόδωρου Ελεύθερος επαγγελματίας – πρώην Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Απολλωνίων
Ψωμά Αντιγόνη του Διονυσίου Επιχειρηματίας τουρισμού – Πρώην Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Απολλωνίων
Δ.Ε.  ΕΛΛΟΜΕΝΟΥ
Βαγενάς Θεόδωρος του Ηλία Μηχανολόγος Μηχανικός – Ελεύθερος Επαγγελματίας / Επισκευές σκαφών
Βλασσοπούλου Μαρία του Πέτρου Ιδιωτική υπάλληλος στον Τουρισμό
Θερμός Ευάγγελος του Θεοδώρου Πρώην δημοτικός υπάλληλος – Εντεταλμένος σύμβουλος Δ.Ε. Ελλομένου
Κακλαμάνη Αναστασία του Αριστοτέλη Εκπαιδευτικός / Μαθηματικός – Δημοτική σύμβουλος
Καραλή – Γαζή Ευαγγελία σύζυγος Διονυσίου Κομμώτρια
Μήτσουρα Σταυρούλα του Διονυσίου Εργαζόμενη στην εστίαση
Σκλαβενίτης Ευάγγελος του Σπυρίδωνος Εκπαιδευτικός
Σολδάτου Μαρία του Ιωάννη Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας & Φιλολογίας (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) – Αντιπρόεδρος Συλλόγου Δασκάλων / Νηπιαγωγών Λευκάδας
Δ.Ε.  ΚΑΛΑΜΟΥ 
Γιαννιώτης Οδυσσέας του Δημοσθένη Τεχνικός υπολογιστών & δικτύων – Αντιδήμαρχος Καλάμου
Δ.Ε.  ΚΑΡΥΑΣ  
Γλένης Γεώργιος του Ιωάννη Πολιτικός μηχανικός – Πρώην μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας – Μέλος Δ.Σ. Ινστιτούτου ΕΚΕΜ του Τ.Ε.Ε.
Ζακυνθινού Βασιλική του Δημοσθένη Επαγγελματίας
Δ.Ε.  ΚΑΣΤΟΥ
Γιαννακοπούλου-Τριλίβα Αγγελική του Αθανασίου Νοσηλεύτρια / Εκπαιδεύτρια – Σύμβουλος Τ.Κ. Καστού
Τριλίβας Χρήστος του  Παναγιώτη Επαγγελματίας εστίασης – Αντιδήμαρχος Καστού
Δ.Ε.  ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Αρβανίτης Σπυρίδων του Βασιλείου Συμβολαιογράφος / Αντιπρόεδρος Πνευματικού Κέντρου Λευκάδας / Δημοτικός Σύμβουλος
Βλάχος Κωνσταντίνος (Κουρατζάνης) του Πανταζή Πρώην Τελωνειακός – Δημοτικός σύμβουλος – πρώην πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας
Βλάχου Γεωργία (Μπαρμπούτα) του Σπυρίδωνα Συνταξιούχος δημοσίου
Γαντζίας Παναγιώτης (Άκης) του Άγγελου Επαγγελματίας – Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Λευκάδας
Δελαπόρτας Σταύρος του Ιωάννη Εκπαιδευτικός – Διευθυντής 3ου Δημοτικού Σχολείου
Δουβίτσας Νικόλαος του Όθωνα Τουριστικές επιχειρήσεις – Προπονητής μπάσκετ “ΝΙΚΗ” Λευκάδας
Καζιάνη – Σιώζου Θεοδώρα (Δώρα) Χριστίνα του Ιωάννη Ιατρός – Ακτινοδιαγνώστης Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας
Κατωπόδης Βασίλειος του Ξενοφώντα Επιχειρηματίας – Πτυχιούχος International Marketing Pen Foster College USA – Πρώην Πρόεδρος Τηλυκράτη
Καψοκώστα Γεωργία του Κωνσταντίνου Ιδιωτική υπάλληλος στο θαλάσσιο τουρισμό
Κεφαλά – Λάζαρη Δήμητρα σύζυγος Ιωάννη Εκπαιδευτικός – Διευθύντρια Δημοτικού σχολείου Λυγιάς
Κονδυλάτου Νικολέττα του Ιωάννη Γυμνάστρια – Αντιπρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου “Σκάρων” Νικιάνας
Κουκουμπρής Σταύρος του Λάμπρου Επιχειρηματίας – πρώην Πρόεδρος ΄΄ΔΟΞΑΣ΄΄ Λευκάδας
Λιβιτσάνου Ιωάννα του Μαρίνου Συντονίστρια ευρωπαϊκών προγραμμάτων Νεολαίας – Πτυχιούχος Πολ. επιστημών Δημόσιας Διοίκησης / Ιταλικής φιλολογίας
Λιβιτσάνου Κων/να (Ντίνα) του Γερασίμου Αρχιτέκτονας / Μηχανικός
Μάλλιου Βαρβάρα του Αθανασίου Δημόσιος υπάλληλος
Ματαράγκα – Σταύρακα Ελένη του Ανδρέα Πρώην εργαζόμενη ΔΕΗ
Μωραίτης Γεώργιος του Ιωάννη Ιδιωτικός υπάλληλος
Νικητάκης Μάρκος του Βασιλείου Μαθηματικός – πρώην εφοριακός – Αντιδήμαρχος
Περδικάρης Αθανάσιος του Πάνου πρώην Διευθυντής Ταχυδρομείου Λευκάδας – Αντιδήμαρχος – Πρόεδρος ΔΕΠΟΚΑΛ
Πολίτης Σπυρίδων του Βασιλείου Καθηγητής Φυσικής Αγωγής– Προπονητής Ποδοσφαίρου – Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας & Αθλητισμού
Σέρβος Κων/νος του Αποστόλου Φυσικός – Αντιδήμαρχος
Σκλαβενίτη Ελένη του Χρήστου Υπάλληλος Υπουργείου Τουρισμού
Σουρτζής Τιμολέων (Τίμος) του Ηλία Μουσικός επιμελητής / Ηχολήπτης
Φωτεινού Γεωργία του Δημητρίου Πτυχιούχος Πανεπιστημίου Οξφόρδης σε θέματα Ευρωπαϊκής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων & Πανεπιστημίου Πατρών σε θέματα Διοίκησης Επιχειρήσεων & Πληροφορικής – Ιδιοκτήτρια του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης “Easy Learning”
Χαλικιάς Ευάγγελος (Λάκης) του Σπυρίδωνος Λογιστής – Πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας – Δημοτικός Σύμβουλος
Χατζηπαπά – Παπουτσοπούλου Δήμητρα του Πασχάλη Πτυχιούχος Εφαρμογών Πληροφορικής στην Οικονομία & Διοίκηση – Μουσικός
  Δ.Ε.  ΣΦΑΚΙΩΤΩΝ
Γληγόρης Χρήστος του Χρυσοστόμου Απόστρατος Ενόπλων Δυνάμεων
Λάζαρη Παναγιώτα του Αντωνίου Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου – Εργαζόμενη στον τουρισμό
Παπαδόπουλος Ανδρέας του Ιωάννη Εκπαιδευτικός – Δημοτικός Σύμβουλος – Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας – πρώην Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Σφακιωτών «ΦΩΤΕΙΝΟΣ»