Σταυρούλα Κοψιδά: Σχετικά με τον τερματισμό του προγράμματος κατ’ οίκον νοσηλείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας

ΘΕΜΑ : Τέλος “προγράμματος κατ’ οίκον νοσηλείας” του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας.

Ως ένας από τους ωφελούμενους της δράσης “κατ’ οίκον νοσηλεία” του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας, παίρνω την πρωτοβουλία να απευθυνθώ στην εφημερίδα σας για να εκφράσω τη θλίψη και την απογοήτευση μου για τη διακοπή αυτού του προγράμματος.

Οι υπεύθυνοι της δράσης, ο συντονιστής της ομάδας κ. Τσινιάς Χρήστος  και οι νοσηλεύτριες κυρίες Τζανίνη Καρολίνα και Χασακή Κων/να, καθ’ όλο το διάστημα της υλοποίησης της προσέφεραν, όχι μονό στη δική μου οικογένεια αλλά και σε πλήθος άλλων συνανθρώπων μας, εξειδικευμένη νοσηλευτική φροντίδα, συμπαράσταση και ελπίδα με γνήσιο επαγγελματισμό, ήθος, υπευθυνότητα και πραγματικά ανθρώπινο ενδιαφέρον. Για τα άτομα που υποφέρουν και τις οικογένειες τους οι υπηρεσίες που προσφέρουν είναι άκρως αναγκαίες. Τα περισσότερα απ’ τα άτομα αυτά είναι συνάνθρωποι μας με χρόνιες ασθένειες, κλινήρεις, με κινητικά προβλήματα που δεν τους επιτρέπουν τη μετακίνηση σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας ή αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Επομένως, γίνεται κατανοητό ποσό σημαντική είναι η συνέχιση αυτού του εξαιρετικού προγράμματος και πόσο χρειάζεται την υποστήριξη όλων μας, προκειμένου άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους να συνεχίσουν να απολαμβάνουν στο μετρό του δυνατού όλα εκείνα τα αγαθά και τις υπηρεσίες που αρμόζουν σε πολίτες μιας πραγματικά πολιτισμένης κοινωνίας.

Με την επιστολή μου αύτη θέλω να ευαισθητοποιήσω και να κινητοποιήσω όλους του αρμόδιους φορείς και τους συμπολίτες μου, ώστε όλοι μαζί να αγωνιστούμε και να πετύχουμε τη συνέχιση της δράσης “κατ’ οίκον νοσηλεία”. Από τη θέση αύτη θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υπευθύνους της δράσης του “προγράμματος κατ’ οίκον νοσηλεία” για τη Λευκάδα, τον συντονιστή της ομάδας κύριο Τσινιά Χρήστο και τις νοσηλεύτριες κυρίες Τζανίνη Καρολίνα και Χασακή Κων/να για τον επαγγελματισμό, το ήθος και την αμέριστη συμπαράσταση τους στην οικογένεια μου.

 

Με εκτίμηση

Σταυρούλα Κοψιδά.