Επιτυχημένο και με δυναμική επτανησιακή παρουσία τo συνέδριο «Η Ποίηση σήμερα»

Με επιτυχία και ικανοποιητική ανταπόκριση από το κοινό ολοκληρώθηκε το λογοτεχνικό συνέδριο «Η ποίηση σήμερα» που πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 9 Φεβρουαρίου 2020.

Διοργανωτές του Συνεδρίου ήταν η Ιόνιος Βιβλιοθήκη της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας, η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών,  ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος,  η Έλευσις κ΄ Υδράνη – Καλλιτεχνικό σωματείο και ο “ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94 FM” ΔΗΜΟΥ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Μαντολινάτα Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας
Ελένη Φουρλάνου – Βιόλα, Κων/νος Φουρλάνος – Μαντολίνο, Γιώργος Καρούμπαλος – κλασική κιθάρα
Πέτρος Μήτσου: Μαντολίνο, καλλιτεχνική επιμέλεια – ενορχήστρωση

Πλήθος πνευματικών ανθρώπων, συγγραφέων, ποιητών, καλλιτεχνών, καθώς και σημαντικών προσωπικοτήτων έδωσε το παρών κατά την έναρξη του συνεδρίου  που πραγματοποιήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου, στην ιστορική αίθουσα της Εταιρίας Ελλήνων λογοτεχνών Γενναδίου 8, Αθήνα. Το συνέδριο άνοιξε η μαντολινάτα της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας υπό τη διεύθυνση του καλλιτεχνικού της διευθυντή κο Πέτρο Μήτσου.

Η μαντολινάτα σαγήνευσε το ακροατήριο με τους γλυκούς ήχους και μελωδίες του μαντολίνου, της κιθάρας, του βιολιού και της κιθάρας.  Στη συνέχεια της βραδιάς μουσικά ταξίδεψε το κοινό με τη μελοποιημένη ποίηση και το πιάνο του ο μουσικοσυνθέτης κος Γιώργος Μαρινάκης –- στο τραγούδι ήταν οι ταλαντούχοι Αγγελική Βλαστάρη, Αλέξανδρος Φωτιάδης.

Η τριήμερη δράση του συνεδρίου, συνεχίστηκε κατά την 2η ημέρα στην «Βίλλα Στέλλα»στο Ν. Ηράκλειο Αττικής και την τρίτη στο καλλιτεχνικό σωματείο Έλευσις & Υδράνη στον Κεραμεικό με ομιλίες, παρεμβάσεις και μουσικά δρώμενα.

Από την  Ένωση Επτανησίων Ελλάδας (Ε.Ε.Ε.), καθώς και την Ιόνιο βιβλιοθήκης της Ε.Ε.Ε. ομιλίες και χαιρετισμό απηύθυναν οι:Δημήτρης Πολλάτος, Πρόεδρος Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας (Θέμα: «Ποίηση μέσα από την Επτανησιακή Σχολή Ποίησης» με έμφαση το έργο του Ανδρέα Λασκαράτου).

Για την ομιλία του κου Δημήτρη Πολλάτου πατήστε ΕΔΩ

Δημήτρης Πολλάτος
Πρόεδρος Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας

Ευαγγέλια Λίλιαν Γαζή, μέλος Δ.Σ. Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας και δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων. (Θέμα: «Η Ποίηση στα σχολικά βιβλία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του 21ου αιώνα»).

Ευαγγελία (Λίλιαν) Γαζή
Υπεύθυνη Ιονίου Βιβλιοθήκης Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας

Εύη Ρούτουλα, Έφορος Ιονίου Βιβλιοθήκης Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας, Δικηγόρος- Συγγραφέας (Θέμα:«Αντώνιος Μαρτελάος συνεισφορά του στην Ελληνική Γλώσσα»).

Για την ομιλία της κας Εύης Ρούτουλα πατήστε ΕΔΩ

Εύη Ρούτουλα
Έφορος Ιονίου Βιβλιοθήκης Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας

Παναγιώτης Κριμπάς, Μεταφρασιολόγος, Συγγραφέας, Αναπληρωτής Καθηγητής στη σχολή κλασικών Σπουδών Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Θέμα:«Ελληνικές Μεταφράσεις Ποίησης, από λιγότερο ομιλούμενες Ευρωπαϊκές Γλώσσες»).
Μέλος της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας.

Για την ομιλία κου Παναγιώτη Κριμπά πατήστε ΕΔΩ

 

Για να διαβάσετε το πρόγραμμα αναλυτικά καθώς και όλους τους ομιλητές πατήστε ΕΔΩ.

Σύντομα θα αναρτηθεί και βίντεο του συνεδρίου.

Από αριστερά: Δημήτρης Πολλάτος, Εύη Ρούτουλα, Μαίρη Μαυρωνά, Γιώργης Κασιμάτης -Δρυμωνιάτης

Μαντλίν
Ραδιοφωνικός Παραγωγός δημοτικού ραδιοσταθμού Ν.Ηρακλείου

Γεώργιος Γρηγοριάδης Ιατρός-πρώην Δήμαρχος

Φάνυ Πολέμη,  στιχουργός τραγουδοποιός

Δημήτρης Πολλάτος, Κώστας Καρούσος, Δέσποινα Καρβουντζή,Δημήτρης Ταβουλάρης, Μαντλίν, – , Φάνυ Πολέμη

Εύη Ρούτουλα, Δημήτρης Πολλάτος, Ελένη Κονοφάου, Λυγερή Βικάτου

Δημήτρης Πολλάτος, Ελένη Κονοφάου

Έλευσις & Υδράνη

Από αριστερά:Γιώργης Κασιμάτης – Δρυμωνιάτης, Δημήτρης Πολλάτος, Κατερίνα Κολιοφώτη

Γιώργος Ποταμίτης, Ελένη Κονοφάου, Γιώργης Κασιμάτης Δρυμωνιάτης