Θανάσης Καββαδάς: Εγκρίθηκε εξοπλισμός για τη θέρμανση και τις ανάγκες λειτουργίας του Δικαστικού Μεγάρου

Συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κύριο Κωνσταντίνο Τσιάρα είχε ο Βουλευτής Ν.Λευκάδας κ.Θανάσης Καββαδάς, προκειμένου να του εκθέσει από κοντά τα προβλήματα που του είχαν μεταφερθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο και δικαστικούς υπαλλήλους στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Δικαστικό Μέγαρο.

Ο Βουλευτής ανέφερε αναλυτικά τις ελλείψεις που υπάρχουν σε εξοπλισμό, καθώς και το μεγάλο πρόβλημα με την έλλειψη θέρμανσης σε ολόκληρο το Μέγαρο. Επιπλέον, ανέφερε στον Υπουργό τα μεγάλα κενά που υπάρχουν εδώ και χρόνια σε οργανικές θέσεις, ενώ έθεσε υπόψη του και την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών κάλυψης της θέσης Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών.

Σε συνέχεια της συνάντησης, το Υπουργείο ανταποκρίθηκε στα αιτήματα και ενέκρινε τα κάτωθι:

  • Χρηματοδότηση για την προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος αδιάλειπτης τροφοδοσίας ηλεκτρικής ενέργειας (ups), απαραίτητου για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων θέρμανσης και ψύξης, ύψους € 8.060.
  • Χρηματοδότηση προμήθειας επαγγελματικού φωτοαντιγραφικού μηχανήματος για τις ανάγκες της υπηρεσίας, αξίας € 1.789.
  • Χρηματοδότηση προμήθειας σύγχρονου ηλεκτρονικού υπολογιστή και δικτυακού εκτυπωτή, αξίας € 982.

Επιπλέον, είναι σε διαδικασία έγκρισης η προμήθεια υπηρεσιακών βιβλίων και εντύπων απαραίτητων για τη λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών, αξίας € 2.060.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την κάλυψη της θέσης Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών, ο Βουλευτής ενημερώθηκε ότι οι απαραίτητες διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί και θα ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες μέρες.