Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού μας εν μέσω πανδημίας κορωναϊού παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Ηλίας Γεωργάκης σε κείμενό του στα Social Media.

Διαβάστε τα σημεία που βρίσκει:

1. Έχει χαρακτηριστεί από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας.

Δεν έχει κρούσματα κοροναϊού. Παράλληλα διαθέτει ένα νέο υπερσύγχρονο νοσοκομείο το οποίο εγκαινιάστηκε πρόσφατα.

Εκτός από τις φημισμένες παραλίες της διαθέτει ένα πανέμορφο ορεινό όγκο με παραδοσιακά, καταπράσινα, χωριά.

(μάθετε περισσότερα για την Ορεινή Λευκάδα στο karya.gr)

2. Δεν χρειάζεται πλοίο για να πας (με συνωστισμό), αφού συνδέεται με την γειτονική Ακαρνανία με πλωτή γέφυρα, η οποία σε λειτουργία- όλο το 24ωρο και δωρεάν.

3. Διαθέτει τριαντατρείς (33), μοναδικής ομορφιάς, παραλίες.

Το Πόρτο Κατσίκι, η φημισμένη και βραβευμένη ως η καλύτερη παραλία της Ελλάδας και μια από τις δημοφιλέστερες της Μεσογείου.

Επίσης τον Αύγουστο του 2013 το αμερικάνικο δίκτυο του CNN, κατέτασσε τους Εγκρεμνούς στην 2η θέση της λίστας με τις καλύτερες παραλίες του κόσμου.

Οι Εγκρεμνοί θεωρείται η δεύτερη καλύτερη παραλία της Ελλάδας, σύμφωνα με το Tripadvisor. Άγιος Νικήτας, Αγιοφύλι, Καλαμίτσι, Μικρός Γυαλός, Πευκούλια, Αη Γιάννης-Γύρα συμπληρώνουν τον κατάλογο των παραλιών.

4. Έχει μια εξαιρετική κουζίνα με μαμαδίστικα φαγητά, ψησταριές, ψαροταβέρνες κα. Όλα σε προσιτές τιμές. Και φυσικά έντονη νυκτερινή ζωή.

5. Διαθέτει δύο από τις δέκα καλύτερες στο κόσμο περιοχές για σέρφινγκ: τον κόλπο της Βασιλικής και την περιοχή του Αη Γιάννη (και ο Αη Γιαννης για kite surfing).

6. Είναι ο παράδεισος της ιστιοπλοΐας και των θαλάσσιων σπορ. Είναι νομός που αποτελείται από 24 συνολικά νησάκια (μεταξύ αυτών το Σκορπιός του Ωνάση, το Σκορπίδι του Λιβανού, Μαδουρή του Α. Βαλαωρίτη κα)!

7. Exει το μεγαλύτερο ενάλιο σπήλαιο στον κόσμο, τη σπηλιά Παπανικολή στο Μεγανήσι. Εισχωρεί τόσο βαθιά στην ξηρά, που χρησιμοποιήθηκε κατά τον τελευταίο παγκόσμιο πόλεμο ως ορμητήριο από το υποβρύχιο «Παπανικολής».

Στην ομορφιά και μέγεθος ξεπερνά το ονομαστό σ’ όλο τον κόσμο «Γαλάζιο Σπήλαιο» του Κάπρι, σύμφωνα με την διάσημη και αείμνηστη σπηλαιολόγο Άννα Πετροχείλου.

8. Κατά τη θερινή περίοδο γίνονται σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου, ενώ μπορείς να επισκεφτείς ενδιαφέροντα μουσεία.