Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Mήνυμα για την επέτειο των 24 χρόνων από τον θάνατο του ηρωικού λιμενοφύλακα από το Μεγανήσι Μαρίνου Ζαμπάτη

Συμπληρώθηκαν 24 χρόνια από το Μεγάλο Σάββατο του 1997, όταν ο ηρωικός λιμενοφύλακας από το Μεγανήσι Λευκάδας, Μαρίνος Ζαμπάτης, τραυματίστηκε θανάσιμα από πυρά Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών, στα ανοιχτά του κόλπου της Παναγιάς Θεσπρωτίας.

Ένα παλικάρι 25 χρονών, που έπεσε νεκρό από τις σφαίρες των Αλβανών κακοποιών, εν ώρα καθήκοντος βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, το Λιμενικό Σώμα, το Μεγανήσι, τα Ιόνια Νησιά, ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο θάνατός του, όμως, έμελλε ν’ ανοίξει νέους δρόμους για τους συναδέλφους του, ώστε εκείνοι να μπορούν πλέον να εκτελούν το καθήκον τους έχοντας όσο το δυνατόν καλύτερα και σύγχρονα μέσα προστασίας, αλλά και τον απαραίτητο εξοπλισμό, προκειμένου να προασπίζονται το κοινό καλό στις θάλασσες και στη στεριά.

Από τότε άλλαξαν πολλά… Παραμένει, σταθερά, εγγύηση η παρουσία του Λιμενικού Σώματος ως προστάτης των θαλασσών μας, ενώ οι σύγχρονοι συνάδελφοι του ηρωικού Μαρίνου Ζαμπάτη -με τη σκέψη τους πάντοτε σ’ εκείνον και τη θυσία του- εκτελούν τα καθήκοντά τους καλύτερα εξοπλισμένοι και περισσότερο ασφαλείς. Και σ’ αυτόν τον στόχο συμβάλλει και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Πρόσφατα το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής τίμησε τον Μαρίνο Ζαμπάτη δίνοντας το όνομά του στο πρώτο από τα συνολικά τέσσερα ολοκαίνουργια -υπερσύγχρονα- σκάφη που παρέλαβε το Λιμενικό Σώμα.

Το όνομα του ηρωικού λιμενοφύλακα, που έχασε τη ζωή του πριν από 24 χρόνια, δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Διότι κανείς απ’ όλους εμάς δεν θα τον ξεχάσει ποτέ. ΑΘΑΝΑΤΟΣ!