Ολοκληρώθηκε η απονομή για το «Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς» – Συμμετείχε και το Μουσείο Άγγελου Σικελιανού

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021 η διαδικασία απονομής του βραβείου «Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς», των υπολοίπων βραβείων και των σχετικών επαίνων, στον διαγωνισμό που συμμετείχε και το Μουσείο Άγγελου Σικελιανού, μετά από το σχετικό αίτημα και την ολοκληρωμένη πρόταση του Δήμου μας που υποβλήθηκε τον Απρίλιο 2019 και την αξιολόγηση που έγινε τον Ιούλιο 2019.

Είχε προηγηθεί η καλή συνεργασία και η πολύ σπουδαία δουλειά, όλων όσοι ασχολήθηκαν τότε με το θέμα, αποτέλεσμα των οποίων ήταν η εξαιρετική παρουσίαση στο διαγωνισμό, που είχα τη χαρά να παρακολουθήσω διαδικτυακά.

Με αφορμή λοιπόν αυτή τη σημαντική στιγμή για το Μουσείο και τη Λευκάδα, θέλω να αναφερθώ στους συντελεστές και συνεργάτες μου, τότε στον Δήμο και να τους ευχαριστήσω πάλι, δημόσια αυτή τη φορά.

Ήταν η Προϊσταμένη και τα στελέχη του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας – Παιδείας – Πολιτισμού – Αθλητισμού, η κ. Ματούλα Σκαλτσά, ο κ. Πάνος Τζώνος, οι εργαζόμενοι στο Μ.Α.Σ. και η κ. Ελπίδα Σδράλη, μουσειολόγος.

Τότε, συλλογικά και ξεπερνώντας δυσκολίες και ιδιαιτερότητες, επιτελέστηκε εξαιρετικό έργο. Έργο που ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του πρόσφατου διαγωνισμού, δε μπορεί παρά να μείνει ως σπουδαία παρακαταθήκη για το Μουσείο και τη Λευκάδα.