ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά: Να ανακληθεί η μήνυση της ΠΙΝ κατά των διαδηλωτών πολιτών της Κέρκυρας

Ο κατήφορος της περιφερειακής αρχής δεν έχει τέλος. Η περιφερειάρχης αποφάσισε την ποινικοποίηση της ειρηνικής διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε μπροστά από τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, στα πλαίσια της πανελλαδικής απεργίας εναντίον του αντεργατικού νόμου που προωθεί η κυβέρνηση δια του προθύμου κ. Χατζηδάκη.

Την διεκπεραίωση της μηνυτήριας αναφοράς ανέλαβε η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας. Ιδού πεντακάθαρη η όζουσα ηθική της σημερινής περιφερειακής αρχής: Αυτοί που έχουν το θράσος να λαμβάνουν επί οκτώ μήνες παράνομα και ατιμωρητί διπλούς μισθούς χιλιάδων ευρώ, μηνύουν αυτούς που δίνουν την μάχη τους για να μη μείνουν χωρίς δουλειά, για μην πεινάσουν αυτοί και οι οικογένειες τους!

Και δεν έμειναν μόνο εκεί. Στην τελευταία συνεδρίαση του  Περιφερειακού Συμβουλίου (11/6) πρότειναν και υπερψήφισαν από κοινού Κράτσα-Σπύρου-Αλεξάκης-Χ.Α ένα κατάπτυστο κείμενο ως ψήφισμα του οργάνου εναντίον των διαδηλωτών, εναντίον των αγώνων των εργαζομένων για το δικαίωμα στην δουλειά και την ζωή! Παρήγορο το γεγονός ότι ορισμένοι σύμβουλοι των παρατάξεων αυτών δεν τους ακολούθησαν είτε καταψηφίζοντας είτε απέχοντας.

Η ΑΝΑΣΑ καταψήφισε το ψήφισμα αυτό και υπερασπίστηκε το δικαίωμα των εργαζομένων να παλεύουν και να διεκδικούν τα δικαιώματα τους.

Η ΑΝΑΣΑ απαιτεί την άμεση ανάκληση της μηνυτήριας αναφοράς εναντίον των απεργών εργαζομένων και καλεί την περιφερειακή αρχή να σταματήσει να συμπεριφέρεται ως κομματικό πρακτορείο.

Η ΑΝΑΣΑ συμμετέχει ενεργά και στηρίζει τους δίκαιους λαϊκούς αγώνες απέναντι στις αυταρχικές και απροσχημάτιστες πολιτικές της κυβέρνησης που  στοχεύουν στην εξάλειψη των κατακτήσεων τους και την αύξηση της κερδοφορίας της οικονομικής ολιγαρχίας.