Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη: Μήνυμα της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

Μήνυμα της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Ιουνίου.

«Σήμερα τιμούμε τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι συνειδητά προσφέρουν ανιδιοτελώς αυτό, που εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο, κάποια στιγμή, ενδέχεται να χρειαστούν…. Το αίμα τους, ως ύψιστη ένδειξη αλληλεγγύης και αλτρουισμού.

Σήμερα, 14 Ιουνίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας του Covid19. Έπειτα από τη μάχη που δίνει η ανθρωπότητα και η ιατρική κοινότητα εδώ και σχεδόν ενάμιση χρόνο, αισθανόμαστε περισσότερο από ποτέ την ανάγκη να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό μας σε όλους όσοι φέρουν την ιδιότητα του Εθελοντή Αιμοδότη προσφέροντας λίγο από το αίμα τους για προκειμένου αυτό να σώσει ανθρώπινες ζωές.

Στα Ιόνια Νησιά λειτούργησαν και λειτουργούν Κέντρα Αιμοδοσίας καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας με τήρηση όλων των πρωτοκόλλων υγιεινής και προστασίας από τον Covid19. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ευγνωμονεί και υποστηρίζει τις εθελοντικές ομάδες δωρητών αίματος.

Η υγεία δεν είναι δεδομένη κι αυτό το συνειδητοποιήσαμε -με τον πλέον σκληρό τρόπο- όλους αυτούς τους μήνες που παλεύουμε με την πανδημία του κορωνοϊού. Όταν, όμως, υπάρχει αλληλεγγύη και κοινή προσπάθεια, τότε μπορούμε να τα καταφέρουμε.

«Δίνουμε αίμα για να κρατήσουμε τον κόσμο ζωντανό», όπως ξεκάθαρα αναφέρει το φετινό μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη. Γινόμαστε όλοι «ένα», μια γροθιά, ενωμένοι απέναντι στα δύσκολα προσφέροντας ό,τι πολυτιμότερο έχουμε».