Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας: Καταγγελία του διοικητή και κάλεσμα στην απεργία της 16ης Ιουνίου

Πριν ακόμη ψηφιστεί το νομοσχέδιο  έκτρωμα της  κυβέρνησης που επιχειρεί να βάλει ταφόπλακα στην συλλογική μας οργάνωση , τα σωματεία μας και να οδηγήσει  την  συνδικαλιστική μας δράση στην «παρανομία», δείγμα γραφής για το τι θα ακολουθήσει, πήραμε από το διορισμένο Διοικητή της κυβέρνησης στο νοσοκομείο Λευκάδας   κ. Ιωάννη Μπάκαβο.

Στην  προγραμματισμένη από μέρες για την  Παρασκευή 11 Ιούνη και ώρα 1:00μμ    εκλογοαπολογιστική συνέλευση του συλλόγου  για την  οποία υπήρχαν δημόσιες αναρτήσεις σε όλο το νοσοκομείο , οι εργαζόμενοι-μέλη του συλλόγου  βρεθήκαμε  μπροστά στην πλήρη απαξίωση της ανώτερης συλλογική μας  διαδικασίας από τον Διοικητή του νοσοκομείου.

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του νοσοκομείου, όπου είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί  η συνέλευση του συλλόγου,   είχαν τοποθετηθεί «κεράσματα»  για τους καλεσμένους- θεσμικούς «άρχοντες» του νησιού μας, οι οποίοι είχαν έρθει μετά από κάλεσμα της Διοίκησης για τα εγκαίνια του παρεκκλησίου του νοσοκομείου.

Ο πρόεδρος του συλλόγου και μέλος του  Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου ζήτησε εξηγήσεις από το Διοικητή για το συγκεκριμένο γεγονός. Ο Διοικητής τον αντιμετώπισε με απαξιωτικό- σχεδόν  «αυτοκρατορικό»  τρόπο  λέγοντάς του «όχι τώρα…..».  Όταν δε  ο πρόεδρος του συλλόγου  επέμεινε να δοθούν εξηγήσεις  κι  ο Διοικητής αντιλήφθηκε την προσέλευση συναδέλφων στη συνέλευση καθώς και την  παρουσία του Γενικού Συμβούλου της ΠΟΕΔΗΝ Πρέντζα Γιώργου, δικαιολογήθηκε ότι δεν ήξερε….

Μας ζήτησε ένα εικοσάλεπτο  χρόνο για να τελειώσει η ολιγόλεπτη τελετή. Μετά από τρία τέταρτα κι αφού περιμέναμε υπομονετικά σεβόμενοι  τη συμφωνία και το λόγο που δώσαμε, βλέποντας ότι έχουν στήσει φαγοπότι και ψιλή κουβέντα, αποφασίσαμε  να πραγματοποιήσουμε τη συνέλευσή μας  στην είσοδο του νοσοκομείου.

Είναι τόσο δε το θράσος του, που μια ώρα μετά την εκδήλωσή τους, προσέγγισε  το χώρο της συνέλευσης και ζήτησε από το προεδρείο να την παρακολουθήσει κάτι που φυσικά δεν το επιτρέψαμε  και του ζητήσαμε να αποχωρήσει.

Είναι πλέον φανερό στον καθένα πόσο υποτιμά, εχθρεύεται κι απαξιώνει το δικαίωμα των εργαζομένων να συνδικαλίζονται και να συζητούν  τα προβλήματά τους, όταν η τεράστια έλλειψη προσωπικού, τα κυκλικά και ακατάστατα  ωράρια, η εντατικοποίηση, η έλλειψη ελεύθερου χρόνου, δημιουργούν επιπρόσθετα εμπόδια στην συμμετοχή ακόμη και σε μια τόσο σημαντική  συνέλευση του σωματείου όπως είναι η εκλογοαπολογιστική. Με τη   στάση του αυτή έδειξε  τις  πραγματικές  προθέσεις της κυβέρνησης.

Απέναντι  στις προσπάθειες απαξίωσης των συλλογικών δραστηριοτήτων, στην επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων, απέναντι στο ατομικό φόβο που έχει φωλιάσει στους εργαζόμενους, απέναντι στον αδιέξοδο και με «κοντά πόδια»  ατομικό αγώνα, οι συνδικαλιστές της  «Αγωνιστικής Συσπείρωσης» βρισκόμενοι  στο τιμόνι του σωματείου από το 2014 έχουν δείξει  ότι δεν φοβούνται να αναμετρηθούν, να συγκρουστούν, να διεκδικήσουν, να αναδείξουν προβλήματα, να σπάσουν το σιωπητήριο που επιχειρούν να μας επιβάλουν.

Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία σε κανέναν  ότι η Διοίκηση έχει πολιτικό καθήκον  να  την απασχολεί  η  επόμενη μέρα των εκλογών του σωματείου.  Διότι η αποστολή της  είναι   να υλοποιεί και  να εξειδικεύει  στο χώρο του νοσοκομείου, την κεντρική αντιλαϊκή πολιτική του υπουργείου Υγείας  και της κυβέρνησης. Την πολιτική  του νέου «ΕΣΥ» με τους «φτηνούς» και αναλώσιμους υγειονομικούς, των ΣΔΙΤ που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και θα εφαρμόσει η ΝΔ.  Την πολιτική της ακόμη πιο βαθιάς εμπορευματοποίησης και των ιδιωτικοποιήσεων.  Άρα είναι λογικό  να ενδιαφέρετε να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο σωματείο  ώστε να υπάρχει ένα σωματείο «άφωνο», εργοδοτικό,  μη αγωνιστικό για να περπατήσουν πιο εύκολα οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί, χωρίς αντιδράσεις. Δείγμα γραφής, εξάλλου, αυτοαποκαλούμενων «ανεξάρτητων»  συνδικαλιστών πήραν οι εργαζόμενοι  με την εκκωφαντική απουσία των αντίστοιχων εκλεγμένων στο Δ.Σ. του σωματείου, που  επί δυόμιση χρόνια επέδειξαν πλήρη αδιαφορία και αποστασιοποίηση από τα προβλήματά τους  κι ήταν άφαντοι από τις δράσεις του σωματείου.

ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ότι θα  συνεχίσουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, αποκούμπι στα προβλήματα των εργαζομένων  με οδηγό τα δίκαια αιτήματά μας, τις ανάγκες μας, τα δικαιώματά μας, τις ανάγκες του λαού μας για  δωρεάν υπηρεσίες υγείας  που  συνθλίβονται   για να κερδίζουν οι λίγοι. ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ,ο καθένας από το δικό του πόστο, δουλεύουμε σακατεμένοι  με απάνθρωπα ωράρια, με αγωνία για το αν αύριο θα έχουμε δουλειά, κακοπληρωμένοι και πολλές φορές απλήρωτοι, όταν οι ελλείψεις διογκώνονται μέρα με την ημέρα κι αντί να  αναγνωριστεί η δουλειά κι η προσφορά μας , μας κουνούν  το δάκτυλο απαξιωτικά……

ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζόμενους στην κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης και στη συμμετοχή τους στην ΑΠΕΡΓΙΑ που  προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ σε όλο το  δημόσιο, την Τετάρτη 16 Ιούνη ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.

Και στην Απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στην πλατεία Αη- Μηνά ώρα 10:30 πμ από το Εργατικό Κέντρο

ΟΛΟΙ  ΟΙ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ  ΜΟΝΙΜΟΙ  &  ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ   ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΚΑΛΥΨΗ