Συνελήφθη αλλοδαπός για κλοπές κατ’ εξακολούθηση – Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, απογευματινές ώρες της 12-6-2021, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, 50χρονος αλλοδαπός για κλοπές κατ’ εξακολούθηση. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται 29χρονη συνεργός του.

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με ζευγάρι που προσέρχεται στους χώρους του Αερολιμένα και εκμεταλλευόμενο το συνωστισμό αφαιρεί πορτοφόλια, τσάντες και κινητά τηλέφωνα από επιβάτες, εντοπίστηκε ο ανωτέρω να περιφέρεται στο χώρο των αφίξεων, πλησιάζοντας επιβάτες που επρόκειτο να επιβιβαστούν σε λεωφορείο, και ακινητοποιήθηκε.

Λίγο πριν, ο ανωτέρω, από κοινού με τη συνεργό του, αφαίρεσε πορτοφόλι αλλοδαπής κατά την επιβίβασή της στο συρμό του μετρό στον Σταθμό του Αερολιμένα.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πορτοφόλι, το χρηματικό ποσό των -2.500- Λεκ Αλβανίας και δύο καπέλα και γυαλιά ηλίου κατάλληλα για αλλαγή παρουσιαστικού.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης, ο 50χρονος από κοινού με τη συνεργό του, δρούσαν μεθοδικά στη στάση του μετρό του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, αφαιρώντας με δεξιοτεχνία προσωπικά αντικείμενα επιβατών χωρίς να γίνονται αντιληπτοί. Για να το πετύχουν αυτό δημιουργούσαν τεχνητό συνωστισμό, σπρώχνοντας τους παθόντες κατά τη επιβίβαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Από την περαιτέρω προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν άλλες δύο (2) περιπτώσεις κλοπών στο μετρό του Αερολιμένα.

Οι κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν για ομοειδή αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.